METAVAK belooft spectaculaire demo’s en primeurs

Snijden met 30 kW laservermogen, veilig handlaserlassen en een flexibele automatiseringspoplossing voor modern onbemand frezen. Het is binnenkort allemaal live te zien op METAVAK.

METAVAK, hét nationale event voor de metaalbewerkende industrie, opent op 10, 11 en 12 oktober weer de poorten in Evenementenhal Gorinchem.

Een kleine twee weken voordat het nationale event voor de metaalbewerkende industrie de poorten opent in Evenementenhal Gorinchem (10, 11 en 12 oktober), laten tal van exposanten al weten met welke interessante primeurs en spectaculaire demonstraties ze de METAVAK-bezoekers zullen verrassen. Ze presenteren software, machines, diverse automatiseringsvormen (o.a. robots/cobots) en aanverwante producten voor productieve én veilige werkplaatsen.

Lasersnijden

Voor plaatbewerkers zijn bijvoorbeeld de ontwikkelingen op het gebied van lasersnijmachines interessant. Fiber Laser Benelux gaat live voor een groot publiek laten zien wat snijden met 30 kW laservermogen nu echt inhoudt. Andere aanbieders zoals Klaassen Machines met Bodor, Besten Machines met Senfeng, De Tollenaere met QBM en Nardo Machines en Services met het eigen lasermerk Benchmark zullen laten zien dat lasersnijden inmiddels ook haalbaar is voor metaalbewerkingsbedrijven die niet de hele dag snijden en slechts beperkte ruimte hebben.

Handlaserlassen

Primeurs zijn er ook. Laser & Bending Machines (LBM) introduceert haar vertegenwoordiging van de Italiaanse Stargroup, die machines en geavan­ceerde software voor het buigen van buizen en profielen produceert. Op het gebied van handlaserlassen – een techniek in opkomst – komt Tuwi met een dijk van een primeur: een complete oplossing voor handlaserlassen, bestaande uit een lascabine en een laserlasbron met bijbehorende apparatuur. Belangrijkste kenmerk van deze oplossing: de veiligheid staat met stip op nummer 1.

Moderne onbemande productie

Verspaners kunnen hun hart ophalen bij bijvoorbeeld de primeur van Humacs Krabbendam, dat met het Häberle Robodrill systeem een modulaire en flexibele automatiseringsoplossing  voor een moderne onbemande productie aanbiedt. Maakbedrijven die geïnteresseerd zijn in cobot-automatisering kunnen de laagdrempelige en compacte op­lossing Coby (geschikt voor de handeling van werkstukken met een massa tot 5 kg) zien bij Robo­Job.

Dormac toont de MetaLoader, een cobot beladingsysteem met grote opslagcapaciteit. Met een maximum van 24 lades biedt dit systeem uitstekende mogelijkheden voor 24/7 productie. ATS EdgeIT presenteert EDGECAM 2023.1, waarin een breed scala aan nieuwe verbeteringen is aangebracht. Op de stand van Hoffmann Group is het feest: de gereed­schapsleverancier viert het 50-jarig én het 40-jarig bestaan van de merken Garant en Holex.

Beursspecial MetaalNieuws

Volgende week (dinsdag 3 oktober) verschijnt de nieuwe editie van MetaalNieuws, die vrijwel helemaal in het teken staat van de komende METAVAK. Daarin veel meer informatie over alle beurspresentaties. Ook op onze online kanalen zullen we veel aandacht besteden aan METAVAK.

 

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Verspanen

JEVA haalt alles uit complexe bewerkingscentra met EDGECAM

04-10 De visie van Gerco en Wilco van Amerongen was duidelijk toen de twee broers…

Verbinden

Scala aan onderwerpen op Lastechnisch Kennisevent

04-10 Het event is opgedeeld in drie grote blokken: recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?