Miljoenenorder Betech Mass Turning

8

Betech Mass Turning heeft een nieuwe opdracht binnengehaald. De komende jaren gaat het bedrijf uit Hoogeveen onderdelen maken voor een nieuwste elektrische auto van Mercedes.

Betech Mass Turning is onderdeel van de Betech Group. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van grote series draaiwerk en het frezen, draaien en spuitgieten van kunststof. Jaarlijks is de groep verantwoordelijk voor het leveren van tientallen miljoenen op maat gemaakte onderdelen in alle soorten metaal en kunststof. Daarvoor wordt 24/7 gebruik gemaakt van volledig geautomatiseerde en intelligente productietechnieken.

Nieuwe elektrische auto
Autofabrikant Mercedes komt volgend jaar met een nieuwe elektrische auto op de markt, de Mercedes EQ. Voor specifieke onderdelen voor de auto, was het Duitse automerk op zoek naar een toeleverancier. “We hebben de eerste producten al gemaakt”, zo vertelde Wim van de Beld, CEO van de Betech Group, in het TV Drenthe programma ‘Ondernemen in Drenthe’. “Er zit ongeveer zes kilo aan onderdelen van ons in die auto. Dat zijn bijvoorbeeld onderdelen om de elektromotor op te hangen in het chassis.”

Realtime meekijken
Betech Mass Turning levert de onderdelen niet direct aan Mercedes, maar aan een tussenpartij. Betech Mass Turning, MercedesDesondanks wil het Duitse automerk wel weten hoe de productie in Hoogeveen te werk gaat en vanwege die reden komt een vertegenwoordiging van het bedrijf een kijkje nemen in Drenthe. “Zo’n klant wil straks realtime en online met ons meekijken in het productieproces”, vervolgt Van de Beld. “Wanneer we bijvoorbeeld een gereedschap vervangen en wanneer een serie ongeveer klaar is. Daar zijn we nu mee bezig om dit voor elkaar te krijgen.”

Volledig geautomatiseerd
De hoofdvestiging van de Betech Group staat in Hoogeveen, maar het bedrijf heeft ook vestigingen in Groningen en Steenwijk. Om deze order uit te kunnen voeren, wordt volgens Van de Beld flink geïnvesteerd. “Het gaat om een miljoenenorder. In ieder geval tot 2028. Daarvoor zijn ook meer mensen nodig, maar ook meer robots en geautomatiseerde productielijnen.” Er worden voor deze opdracht nieuwe machines aangeschaft.

Uitbreiding in Hoogeveen, Groningen en Steenwijk
Betech Mass Turning heeft net nieuwe bedrijfshallen gebouwd in Hoogeveen. Daarmee is het oppervlak aan bedrijfspand verdubbeld tot zo’n 10.000 vierkante meter. Van De Beld heeft ook plannen om de vestigingen in Groningen en Steenwijk uit te breiden: “Groningen en Steenwijk gaan we ook verdubbelen. Het gaat op dit moment gewoon heel goed. Hoe groter je bent, hoe beter je kan automatiseren, hoe belangrijker je wordt in de markt!”

Facebook Comments