Mitsubishi Hitachi verder als Moldino Tool Engineering

0

Mitsubishi Hitachi Tool Engineering, fabrikant van snijgereedschappen, boorgereedschappen en draadsnijden (frezen) voor de gereedschapsmakerij en matrijzenbouw, heet sinds april Moldino Tool Engineering.

De nieuwe bedrijfsnaam is het resultaat van de gewijzigde eigendomsstructuur, aangezien Mitsubishi Materials Corporation, dat al 51 procent van de aandelen van Mitsubishi Hitachi Tool Engineering in had, nu ook de resterende 49 procent van Hitachi Metals heeft overgenomen. Moldino Tool Engineering is nu een volledige dochteronderneming van Mitsubishi Materials.

Gereedschaps- en matrijzenbouw

Met de naam ‘Moldino’ – de Engelse samenvatting van Mold & Die + Innovation (Matrijzenbouw & Gereedschapsmakers + Innovation) – geeft de Japanse gereedschapsfabrikant aan dat de focus ligt op de gereedschaps- en matrijzenbouwsector. Moldino Tool Engineering Europe, dat opereert vanuit Hilden bij Düsseldorf, zal deze sector blijven voorzien van uitgebreide oplossingen vooral in hardmetaalbewerking. Het bedrijf profileert zich als een betrouwbare partner voor de lange termijn en zet zijn activiteiten in voor procesoptimalisatie bij het maken van gereedschappen en matrijzen, bekend onder de naam Production50. Dit procesoptimalisatie concept past zich altijd aan de bedrijfs en productieomstandigheden aan, bijvoorbeeld afhankelijk van schommelingen in de vraag en de capaciteitseisen, verlaagt de productiekosten met maximaal 50 procent. Als onderdeel van de gezamenlijke procesoptimalisatie met klanten zal de Japanse gereedschapsfabrikant innovatieve methoden voor de productie van matrijzen en gereedschap blijven ontwikkelen, evenals effectieve processen vaststellen om de gebruikers zo in staat te stellen hun maximale zakelijke potentieel te realiseren.