Mitsubishi Hitachi verder als Moldino Tool Engineering

Mitsubishi Hitachi Tool Engineering, fabrikant van snijgereedschappen, boorgereedschappen en draadsnijden (frezen) voor de gereedschapsmakerij en matrijzenbouw, heet sinds april Moldino Tool Engineering.

De nieuwe bedrijfsnaam is het resultaat van de gewijzigde eigendomsstructuur, aangezien Mitsubishi Materials Corporation, dat al 51 procent van de aandelen van Mitsubishi Hitachi Tool Engineering in had, nu ook de resterende 49 procent van Hitachi Metals heeft overgenomen. Moldino Tool Engineering is nu een volledige dochteronderneming van Mitsubishi Materials.

Gereedschaps- en matrijzenbouw

Met de naam ‘Moldino’ – de Engelse samenvatting van Mold & Die + Innovation (Matrijzenbouw & Gereedschapsmakers + Innovation) – geeft de Japanse gereedschapsfabrikant aan dat de focus ligt op de gereedschaps- en matrijzenbouwsector. Moldino Tool Engineering Europe, dat opereert vanuit Hilden bij Düsseldorf, zal deze sector blijven voorzien van uitgebreide oplossingen vooral in hardmetaalbewerking. Het bedrijf profileert zich als een betrouwbare partner voor de lange termijn en zet zijn activiteiten in voor procesoptimalisatie bij het maken van gereedschappen en matrijzen, bekend onder de naam Production50. Dit procesoptimalisatie concept past zich altijd aan de bedrijfs en productieomstandigheden aan, bijvoorbeeld afhankelijk van schommelingen in de vraag en de capaciteitseisen, verlaagt de productiekosten met maximaal 50 procent. Als onderdeel van de gezamenlijke procesoptimalisatie met klanten zal de Japanse gereedschapsfabrikant innovatieve methoden voor de productie van matrijzen en gereedschap blijven ontwikkelen, evenals effectieve processen vaststellen om de gebruikers zo in staat te stellen hun maximale zakelijke potentieel te realiseren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Schaeffler versterkt gereedschapsbouw

04-05 “Onze capaciteiten op het gebied van gereedschapsbouw krijgen met dit Tool Technology Center een…

Verspanen

GF Machining Solutions ontwikkelt machines voor matrijzenbouw

20-12 De vijfassige MILL P 800 US is ontwikkeld als een compact bewerkingscentrum voor hoognauwkeurige…

Verspanen

Hermle wordt dienstverlener op gebied van Additive Manufacturing

05-03 De naam MPA staat voor Metal-Powder-Application, een proces dat ongeveer zeven jaar geleden door…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen