Modulair plug & play concept voor ontbramen en meer

0

Heesemann presenteerde op de Euroblech de profiRounder. Deze machine is ontworpen voor de droge bewerking van diverse materiaalsoorten plaatwerk zoals staal, RVS, aluminium, titanium en koper. profiRounder is ontwikkeld voor meerdere toepassingen op één machine: ontbramen, kanten breken, oxidehuid verwijderen, metaalslak verwijderen, slijpen/schuren en satineren.

Contactwals-module, komborstels-module, de bekende Fladder borstel-module en de borstelwals-module kunnen zonder beperkingen modulair in de compacte machine worden gecombineerd. Zelfs na de installatie van de basismachine is een uitbreiding van extra modules eenvoudig aan de machine te koppelen. De volgorde van elke module kan naar wens worden gewijzigd (plug & play concept). profiRounder biedt hiermee uitkomst aan de huidige eisen van productieomgevingen: flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op nieuwe klanteisen.

Radius > 2 mm
De contactwalsen en de borstelwalsen kunnen desgewenst in een kleine hoek dwars in de machine worden geplaatst. Tests wijzen uit dat hierdoor de levensduur van schuurrollen tot maximaal een factor 10 worden verlengd.
Middels de RUT komborstel-module kan de profiRounder zowel de buitencontouren als de binnencontouren van uitsparingen perfect ontbramen en de kanten breken. Een radius van > 2 mm behoort tot de mogelijkheden, en dat alles in slechts één doorgang. Met behulp van de Fladder-techniek verwijdert profiRounder tevens oxidehuid of metaalslak. Daarnaast kunnen de standaard Fladder-borstels worden ingezet om middels het ‘fladderen’, naast het ontbramen en kanten breken, tevens een richtingloze borstelstructuur te realiseren.

Hoogwaardig design
Dankzij het bijna onderhoudsvrije design streeft Heesemann naar 100% beschikbaarheid. Eventuele servicewerkzaamheden zijn beperkt tot een minimum en vereenvoudigd zodat de klant deze eenvoudig zelf kan uitvoeren.
De profiRounder ontbraammachine wordt bediend middels een 15,6 inch touch panel. De user interface past zich automatisch aan na elke module-wijziging van de machine. Het duidelijke beeldmateriaal voorziet een eenvoudige en intuïtieve bediening.
Heesemann wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Summa Surface.