Morris Solutions neemt 25 jaar oude ponsbank onder handen

Morris Solutions gaat de besturingstechniek van een 25 jaar oude ponsbank van TS Group Holland in Buren (Gld) vernieuwen. Deze overeenkomst werd feestelijk beklonken op METAVAK in Evenementenhal Gorinchem.

Morris Solutions in Joure is specialist in het retrofitten van kantbanken. Het bedrijf gaat nu echter ook ponsmachines, plasmasnijmachines en lasersnijmachines een nieuw leven bezorgen. Hiervoor is de Morris Solutions Cutting Division opgericht. TS Group Holland is de eerste klant hiervoor.

Snel handelen
Morris Solutions heeft TS Group Holland al eens binnen 48 uur een geretrofitte machine bezorgd. Dat snelle handelen en het bewezen succes herinnerden ze zich in Buren, toen hun ponsmachine moest worden vernieuwd. Dat was een behoorlijke uitdaging. Door de leeftijd van de machine zijn de onderdelen niet meer te verkrijgen. Hierdoor zou in eerste instantie, tegen zeer hoge kosten, de werk- en levertijd 13 weken bedragen. Op zoek naar een andere oplossing, kwam TS Group Holland wederom weer bij Morris Solutions terecht. De Friese retrofit-specialist zei als enige niet direct ‘nee’ en durfde uiteindelijk de uitdaging aan te gaan.

TS Group Holland is een onafhankelijke dienstverlenende organisatie die wereldwijd werkzaamheden verricht voor opdrachtgevers in de agrarische sector, industrie, infrastructuur en lab-innovatie. Het bedrijf is specialist op het gebied van engineering, projectmanagement, realisatie en onderhouden van elektrotechnische, mechanische installaties en laboratorium equipment. De producten en diensten vinden wereldwijd hun afzet in de medische, bio-proces-, chemische, farmaceutische en voedingsmiddelensector en diverse onderwijsinstellingen. TS Group Holland beschikt over een eigen fabriek in Buren, het hart van het bedrijf. Dankzij de 24/7 dienstverlening kunnen snel, op maat gemaakte, kwalitatief hoge oplossingen worden gerealiseerd.

CNC besturingen
Morris Solutions ziet duidelijke raakvlakken tussen het retrofitten van kantbanken enerzijds en snijmachines anderzijds. Bij beide machines valt vooral veel winst te behalen door het moderniseren van de besturing. Hiervoor werkt Morris Solutions samen met ESAutomotion, producent van CNC besturingen  voor plaatbewerkingsmachines. Deze Italiaanse producent ontwikkelt niet alleen besturingen voor kantbanken, maar ook voor andere plaatbewerkingsmachines en levert daarbij ook goede ondersteuning.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

MetavakNieuws

METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

15-06 SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld…

Featured

Nieuwe METAVAK-team heeft er zin in

17-05 Het nieuwe beursteam is een mooie mix van twee ervaren krachten en twee frisse…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Bedrijf en Economie

Beursorganisaties zetten vol in op najaar

03-05 “Na 1,5 jaar is de markt echt weer toe aan ‘face to face’ contact…

Plaatbewerking

Kantbank Goudsmit Magnetics functioneert weer top!

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

Plaatbewerking

Fiberlaser vervangt twee plasmasnijders bij BAB Bamps

24-02 “Eén plasmasnijder hebben we teruggekocht, de andere gaat de afvalbak in”, zegt Jeffrey Datema…

Plaatbewerking

Snelle hulp voor onmisbare doornbuiger

02-12 Weko Group in Nederweert maakt onder meer inrichtingen voor varkens- en kalverstallen. Hierin zit…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X