Morris Solutions neemt 25 jaar oude ponsbank onder handen

Morris Solutions gaat de besturingstechniek van een 25 jaar oude ponsbank van TS Group Holland in Buren (Gld) vernieuwen. Deze overeenkomst werd feestelijk beklonken op METAVAK in Evenementenhal Gorinchem.

Morris Solutions in Joure is specialist in het retrofitten van kantbanken. Het bedrijf gaat nu echter ook ponsmachines, plasmasnijmachines en lasersnijmachines een nieuw leven bezorgen. Hiervoor is de Morris Solutions Cutting Division opgericht. TS Group Holland is de eerste klant hiervoor.

Snel handelen
Morris Solutions heeft TS Group Holland al eens binnen 48 uur een geretrofitte machine bezorgd. Dat snelle handelen en het bewezen succes herinnerden ze zich in Buren, toen hun ponsmachine moest worden vernieuwd. Dat was een behoorlijke uitdaging. Door de leeftijd van de machine zijn de onderdelen niet meer te verkrijgen. Hierdoor zou in eerste instantie, tegen zeer hoge kosten, de werk- en levertijd 13 weken bedragen. Op zoek naar een andere oplossing, kwam TS Group Holland wederom weer bij Morris Solutions terecht. De Friese retrofit-specialist zei als enige niet direct ‘nee’ en durfde uiteindelijk de uitdaging aan te gaan.

TS Group Holland is een onafhankelijke dienstverlenende organisatie die wereldwijd werkzaamheden verricht voor opdrachtgevers in de agrarische sector, industrie, infrastructuur en lab-innovatie. Het bedrijf is specialist op het gebied van engineering, projectmanagement, realisatie en onderhouden van elektrotechnische, mechanische installaties en laboratorium equipment. De producten en diensten vinden wereldwijd hun afzet in de medische, bio-proces-, chemische, farmaceutische en voedingsmiddelensector en diverse onderwijsinstellingen. TS Group Holland beschikt over een eigen fabriek in Buren, het hart van het bedrijf. Dankzij de 24/7 dienstverlening kunnen snel, op maat gemaakte, kwalitatief hoge oplossingen worden gerealiseerd.

CNC besturingen
Morris Solutions ziet duidelijke raakvlakken tussen het retrofitten van kantbanken enerzijds en snijmachines anderzijds. Bij beide machines valt vooral veel winst te behalen door het moderniseren van de besturing. Hiervoor werkt Morris Solutions samen met ESAutomotion, producent van CNC besturingen  voor plaatbewerkingsmachines. Deze Italiaanse producent ontwikkelt niet alleen besturingen voor kantbanken, maar ook voor andere plaatbewerkingsmachines en levert daarbij ook goede ondersteuning.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X