Bliksemstart Promatt

0

Voor Promatt, leverancier van zaagtechniek, was de deelname aan METAVAK op de eerste dag al geslaagd. Al na enkele uren kon de mededeling ‘verkocht’ op de zaagmachine  HBE 321 Dynamic worden geplakt. Deze gaat naar TB Metaal in Hengelo.

Deze bliksemstart onderstreepte dat het besluit van Promatt om na enkele jaren van afwezigheid weer mee te doen aan METAVAK, een goede beslissing was.  Zoals reeds  aangekondigd, toonde de leverancier van zaagtechniek, die ook het semi-automatische opslagsysteem voor kleine series langgoed van Upmovium demonstreerde, een aantal ‘kleine’ toppers. Van Behringer was dit de HBE 321 Dynamic, een servogestuurde  bandzaagautomaat met een zaagcapaciteit tot Ø 320 mm. De HBE Dynamic machines staan voor zagen op hoge snelheid en met een hoge nauwkeurigheid. Behringer speelt met deze serie in op de eisen van de markt, die steeds efficiëntere, meer rendabele en nauwkeuriger zaagmachines verlangt. De HBE Dynamic machines hebben een hoger prestatievermogen, maar verbruiken tegelijkertijd minder energie en hebben minder ruimte nodig. Ook absoluut veilig kunnen werken en eenvoudige materiaalhandling waren belangrijke uitgangspunten bij de ontwikkeling van deze machineserie.

TB Steel gaat al deze pluspunten in de praktijk ondervinden. De Twentse handelsonderneming richt zich op de levering van verchroomde assen, buizen en cilinderbuizen. Naast de levering van standaard afmetingen of op lengte gezaagde verchroomde assen en cilinderbuizen kan het bedrijf ook bewerkte zuigerstangen of cilinderbuizen aanbieden. Hiervoor werkt men samen met een aantal ervaren productiebedrijven. Indien gewenst worden alle materialen voorzien van een certificaat.