Nardo Machines bouwt iets moois op

Peter Plomp speelde al jaren met de gedachte om voor zichzelf te beginnen. Toen zijn werkgever Plaatbewerkingsadviescentrum PAC eind vorig jaar failliet ging, besloot hij de sprong te wagen. Per 1 januari dit jaar is hij gestart met zijn eigen bedrijf Nardo Machines, dat zich bezighoudt met onderhoud, service, reparatie en de verkoop van machines in de plaatbewerking, HVAC en isolatiesector.

Ruim een half jaar later is Plomp eigenaar van twee BV’s, heeft hij een bedrijfspand gekocht in Ridderkerk en denkt hij al na over in het dienst nemen van een eerste medewerker. De jonge ondernemer maakt lange dagen en komt er nauwelijks aan toe om zijn nieuwe bedrijfspand goed in te richten, maar de zaken gaan goed. Peter Plomp merkt dat hij in 11 jaar bij PAC echt wat heeft opgebouwd. Veel klanten zijn bij hem gebleven. Ze hebben vertrouwen in zijn capaciteiten en gunnen hem een goede start. “Dat biedt mij de kans om iets moois op te bouwen. Ik hoef niet de grootste te worden, maar wil wel iets goeds doen. Goede producten en goede service leveren.”

Machineprogramma
Nardo Machines kan al een mooi machineprogramma leveren. Het bedrijf is officieel dealer van Schwartmanns, producent van onder meer afwikkelunits/knipstraten, walsen, voormachines, ponsmachines, uithoekers, CNC snijmachines en CNC afwikkelunits inclusief voren en ponsen van producten. Ook levert Riva MS Lockformer, een bekend merk in de HVAC industrie onder meer dankzij de Pittsburgh en Snaplock rolvormmachines en diverse machines voor het snijden van isolatie en kanaalstraten.
De plaatbewerkers kan Plomp bedienen met de Yawei Nisshinbo CNC gestuurde ponsnibbelmachine, beschikbaar in zowel een hydraulische als een servomechanische versie  met diverse turret-indelingen.

Eigen CNC plasma snijtafel
Daarnaast heeft het jonge bedrijf een eigen CNC plasma snijtafel in het pakket, die geheel naar wens van de klant is samen te stellen. Hiervoor werkt Plomp samen met machinebouwer ACT Machinery in het Friese Joure. “ACT bouwt de machnies volgens onze specs, wij doen vervolgens de installatie en de service. Dat zijn echt kwaliteitsmachines. We gebruiken uitsluitend goede componenten, zoals Hypertherm plasmasystemen, CNC-besturingen en hoogteregelingen en Bosch Rexroth motoren en lineaire geleidingen.”
Riva MS heeft al enkele van deze CNC snijtafels verkocht. “We bouwen ze klantspecifiek, met bijvoorbeeld hoogteregeling en dubbelzijdige aandrijvingen. Dat werkt veel nauwkeuriger en stabieler. Indien gewenst zetten we er ook een markeerunit op om met plasma te markeren. Ik wil echt iets goeds afleveren waar de klant tevreden mee is.”

Maar het draait bij Nardo Machines niet alleen om de verkoop van nieuwe machines. Integendeel, Plomp legt een zwaar accent op de service. Het afstellen, repareren, verhuizen of in bedrijf stellen van CNC ponsnibbelmachines, CNC plasmamachines en diverse machines voor de HVAC en isolatie-industrie zijn kernactiviteiten van zijn bedrijf. “Ook voor advies over de aanschaf van plaatwerkmachines kunnen klanten bij ons terecht.”

In november is Peter Plomp met Nardo Machines exposant op de vakbeurs METAVAK in Gorinchem.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Verspanen

JEVA haalt alles uit complexe bewerkingscentra met EDGECAM

04-10 De visie van Gerco en Wilco van Amerongen was duidelijk toen de twee broers…

Verbinden

Scala aan onderwerpen op Lastechnisch Kennisevent

04-10 Het event is opgedeeld in drie grote blokken: recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?