Nederlandse exposanten op Usetec

Volgens de online deelnemerscatalogus van de Usetec, doen er twaalf Nederlandse bedrijven/organisaties mee aan deze vakbeurs voor gebruikte productietechniek.

Dat zijn: Amco Compressoren (Hendrik Ido Ambacht), CBI – Core Business Industries (Amsterdam), Duma – Dutch Used Machinery Association (Nieuwegein), Eurolat Machines (Deventer), Hahebo (Beugen), Industrial Auctions (Best), Intermach Metaalbewerkingsmachines (Marknesse), Jansen Machinehandel (Etten Leur), Mach4Metal (Babberich), Mamach Machinehandel (Zevenbergen), Machinehandel Overmars (Warder) en Harry Vraets Machinery (Nijkerk).
Ton Matena van Mamach Machinehandel is dit jaar in Keulen vanzelfsprekend weer van de partij. Hij was er de eerste keer in Keulen in 2011 al bij en daarvoor ook op de Usetec-voorganger Resale. “Dit is de enige echte grote beurs voor gebruikte machines”, aldus Matena. “Wil je echt meespelen in de internationale machinehandel, dan moet je hier gewoon bij zijn. Het is een mooi platform, dat een goed en breed publiek trekt. De Usetec heeft een grote aantrekkingskracht. Er komen bezoekers van over de hele wereld.”
Net als de beursorganisatie verwacht ook Matena wel het een en ander aan klandizie vanuit de opkomende markten in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. “De globalisering van de machinehandel valt niet te ontkennen. Dat is ook niet zo gek, gezien de ontwikkeling van internet. Wij zijn al zes à zeven jaar actief op de internationale markt. Vorig jaar hebben we ook beurzen gedraaid in India en Turkije. De markt in Nederland is voor de gebruikte handel gewoon aan de kleine kant.”
Mamach vormt weer samen met de collega’s Jansen Machinehandel en Intermach Metaalbewerkingsmachines een klein collectief. Matena: “We staan nu weer met ons drieën bij elkaar, maar volgend jaar staan we weer bij de andere EAMTM-leden. Dat kon nu niet, omdat we al vroeg hadden geboekt voor dezelfde plek als vorig jaar.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

EAMTM breidt samenwerking met Usetec uit

16-12 De EAMTM (European Association of Machine Tool Merchants) gaat de samenwerking met de organisatie…

Bedrijf en Economie

Vakbeurs voor gebruikte machines Usetec trekt 6000 bezoekers

29-04 De internationale vakbeurs voor gebruikte machines en materieel Usetec in Keulen heeft zo’n 6000…

Algemeen

Meeste Duma-leden blijven thuis

18-04 Van de veertien leden van de Koninklijke Metaalunie Branchegroep DuMA (Dutch Used Machinery Association)…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?