Nieuw Tech Talent Centrum Amsterdam leidt op voor de metaal

0
46

Het nieuwe praktijkopleidingscentrum voor de metaalindustrie, Tech Talent Centrum Amsterdam (TTCA), is volop in ontwikkeling. In september gaan de eerste leerlingen en cursisten aan de slag op deze nieuwe en innovatieve praktijklocatie in het Mbo-college Westpoort.

 

Samen met het bedrijfsleven gaan de opleiders ROC van Amsterdam, Tetrix Techniekopleidingen en STODT ervoor zorgen dat het nieuwe-technologie-onderwijs beter aansluit op het bedrijfsleven. Daarnaast is het terugdringen van het arbeidstekort in de metaalindustrie in Noord-Holland een belangrijk speerpunt van het TTCA.

Henk Kemkes, directeur Tetrix Techniekopleidingen: “Nog steeds zien we dat te weinig leerlingen kiezen voor een opleiding in de techniek. En dat terwijl er juist in deze branche veel werkgelegenheid is en blijft.” De drie opleiders willen er samen voor zorgen dat er meer en aantrekkelijke opleidingsplekken komen voor jongeren die kiezen voor een toekomst in de techniek. Het ROC van Amsterdam zorgt er samen met de partners Tetrix Techniekopleidingen, STODT, Masterplan Techniek, FME-CWM, Koninklijke Metaalunie, Gemeente Amsterdam (Economische Zaken) en het bedrijfsleven voor dat er voldoende en goed opgeleide metaalmedewerkers blijven.

Opleidingsaanbod
Vanuit het TTCA wordt straks een compleet en innovatief aanbod van opleidingen, cursussen en beroepsoriëntatie aangeboden. Van het interesseren van basisschoolleerlingen voor techniek, tot volledige mbo-opleidingen met extra praktijk én moderne vak- en bedrijfsopleidingen en -cursussen in de nieuwste technieken voor metaalmedewerkers vanuit bedrijven. Hiervoor wordt een professionele, moderne en goed bereikbare techniekwerkplaats ingericht. Innovatie, hybride onderwijs met eigen regie voor de leerling en een sterke mate van betrokkenheid van het bedrijfsleven, zijn hier de uitgangspunten.