Stabiele stelvoeten: Het assortiment van Elesa+Ganter

Elesa+Ganter heeft een uitgebreid assortiment stelvoeten van hoge kwaliteit en een aantrekkelijke look-and-feel.

Elesa+Ganter heeft een uitgebreid assortiment stelvoeten van hoge kwaliteit en een
aantrekkelijke look-and-feel.

In dit artikel duiken we in het belang van stelvoeten. We lichten verschillende soorten stelvoeten toe en nemen je mee in de mogelijkheden bij Elesa+Ganter.

De Cruciale rol van stelvoeten in de industrie

Het belang van een stelvoet is niet vaak het eerste waar men aan denkt. Echter vertrouwt bijna elk soort machine erop. Het op een veilige manier opvangen van belastingen. De mogelijkheid om op een nauwkeurige manier een machine te verstellen. En het gegeven dat een machine langer mee gaat, zijn slechts enkele van de eigenschappen die een stelvoet moet bieden.

Het is van belang om een stelvoet te kiezen die aansluit bij jouw machines. Daarom nemen we je mee in de mogelijkheden.

De GN 21 stelvoet: balans tussen functionaliteit en design

Binnen het assortiment van Elesa+Ganter zijn er meerdere mogelijkheden. De GN 21 staat bekend om zijn functionaliteit en design. De stelvoet bestaat volledig uit roestvast staal. De voet wordt van massief materiaal gedraaid. De afwerking van de GN 21 stelvoet is hierdoor van goede kwaliteit. Met bevestigingsgaten in de voet wordt de stelvoet aangeduid als GN 23.

GN 42 en GN 43: Universeel inzetbaar en betrouwbaar

Hiernaast zijn er de GN 42 en GN 43 stelvoeten. Beide zijn toepasbaar in verschillende omstandigheden. De stelvoeten bestaan uit verzinkt staal of (A2)’ roestvast staal (AISI 304). Dit betekent dat ze zowel duurzaam als betrouwbaar zijn. Bovendien is het mogelijk om een rubberen laag aan de onderkant van de voetplaat aan te brengen. Dit is zeker op gevoelige oppervlakken een goede manier om de vloer te beschermen.

GN 44 en GN 45: corrosiebestendigheid in extreme omstandigheden

Voor toepassingen in sterk corrosieve omgevingen zijn de GN 44 en GN 45 ontworpen. Ze zijn gemaakt van roestvast staal AISI316L. Deze bieden een goede corrosiebestendigheid. Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar. Een druppelvormig oppervlak met bevestigingsgaten of een ronde schotelvorm. Beide varianten kunnen worden uitgerust met rubberen pads voor extra bescherming.

Diversiteit in het assortiment

Elesa+Ganter biedt een uitgebreid assortiment met diverse mogelijkheden. Zo zijn er stelvoeten met verschillende voetvormen beschikbaar. Meerdere mogelijkheden met en zonder borgmoer. Verschillende aandrijftypes, opties met inwendig schroefdraad en verschillende materiaalkwaliteiten. De GN 21, GN 42, GN 43, GN 44 en GN 45 bieden oplossingen voor diverse industriële toepassingen.

Er zijn mogelijkheden variërend voor standaard gebruikt tot toepassingen voor zeer corrosieve omgevingen. Binnen het assortiment is er focus op kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek. Ontdek het volledige assortiment.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Stelvoeten NGI in pakket MParts

24-06 Mparts heeft haar assortiment stelvoeten uitgebreid met een pakket stelvoeten van RVS 304/316 van…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema