Nieuwbouw Hoffmann Quality Tools van start

0

De nieuwbouw van de Hoffmann Group gaat binnenkort van start. Op een fraaie zichtlocatie op industrieterrein De Veldkamp in Borne verrijst een hypermodern kantoorpand dat voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu.

Op de huidige locatie aan de Platinastraat in Hengelo is Hoffmann Quality Tools danig uit haar jasje gegroeid. Daarom was het bedrijf al enige tijd op zoek naar een nieuwbouwlocatie. De keuze is op De Veldkamp gevallen, een vrij nieuw industrieterrein op korte afstand van Plein Westermaat in Hengelo.

De Hoffmann Group, leverancier en systeempartner op het gebied van industrieel kwaliteitsgereedschap, krijgt de beschikking over een nieuw bedrijfspand van circa 3000 vierkante meter. Het is ontworpen door Erwin Kleinsman architecten/StudioDAD. Het gebouw kenmerkt zich door de transparante uitstraling, waarbij met name de beweegbare zonwerende lamellen direct in het oog springen. 

Duurzaamheid
Bij het ontwerp is sterk rekening gehouden met duurzaamheid en milieu. Zo wordt het pand voorzien van een geavanceerd (gasloos) installatiesysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van bodemwarmte en -koeling, dit in combinatie met zonnepanelen. Bovendien vallen de verwerkte materialen onder het hoofdstuk ‘cradle to cradle’. Dit maakt het pand enorm toekomstbestendig en het is zelfs modulair ontworpen zodat, mocht dat nodig zijn, functionaliteiten van ruimten met minimale ingrepen kunnen worden gewijzigd.

Experience Center
Een bijzonderheid in de nieuwe vestiging is het Experience Center, waarin de Hoffmann Group haar nieuwe producten en innovaties – die zeer regelmatig op de markt worden gebracht – kan presenteren. Een en ander wordt ondersteund door twee bewerkingsmachines voor zowel draaien als 5-assig frezen. Daarnaast krijgt het pand trainingsruimten, met plek voor circa 100 personen. Op de gehele tweede verdieping verrijst een transparante kantooromgeving en in het gebouw is verder ruimte gecreëerd voor een logistiek centrum (circa 600 vierkante meter) met twee docks, waarvan één voor het aankoppelen van containers kan worden gebruikt, om deze volledig in te richten als mobiele werkplaats waarin Hoffmann gespecialiseerd is.