Nieuwe 5-assige klem voor efficiënte bewerking

De 5-assige klem Kontec KSX-C2 van Schunk biedt nieuwe impulsen voor nauwkeurige 6-zijdige bewerking. Opvallend is de taps toelopende buitencontour, wat de toegankelijkheid van standaard werkstukken verbetert.

De 5-assige Kontec KSX-C2 klem heeft een gereedschapsloos bekken-snelwisselsysteem en een actieve pull-down voor nauwkeurige 6-zijdige bewerking. Dit maakt efficiënte bewerking mogelijk met hoge precisie en korte insteltijden op 5-assige machines.

Schunk benadrukt ook de neertrekbek, waarmee de Kontec KSX-C2 uitstekende resultaten op het gebied van parallelliteit en evenwijdigheid behaalt en zo ideale voorwaarden creëert voor uitdagende 6-zijdige bewerkingen. De klem met verstelbaar midden kan dankzij een gereedschapsloos bekken-snelwisselsysteem, omkeerbare bekken om het klembereik te vergroten en een basisslag van 130 mm, snel en nauwkeurig worden omgesteld voor een nieuwe reeks onderdelen. Hiervoor is een breed assortiment aan snelwisselbekken beschikbaar. Bovendien kan het klembereik worden vergroot met een gestandaardiseerde trekstangverlenging.

Geïntegreerde elastomeerdemping

Voor het continu afstellen van de klemkrachten van de 5-assige klem wordt een momentsleutel gebruikt, waarmee maximaal 40 kN bij een draaimoment van 120 Nm bereikt kan worden. Dit betekent dat hij enerzijds veel kracht biedt voor een veilige grip, ook bij minimale klemvlakken, en anderzijds gedoseerde krachten voor het vastklemmen van gevoelige onderdelen. Het lange geleidingssysteem en de opstelling van het klemmechanisme garanderen een stijve, maatvaste klemming.

De geïntegreerde demping van elastomeer absorbeert optredende trillingen tijdens de bewerking, wat resulteert in een uitstekende kwaliteit van het werkstukoppervlak en een uitstekende standtijd. Omdat het aandrijf- en het afstelmechanisme van de 5-assige klem volledig zijn ingekapseld, is de klem perfect uitgerust tegen spanen, vuil en koelvloeistof.

Uitgebreid standaardprogramma

De Kontec KSX-C2 is onderhoudsvrij en verkrijgbaar in vijf basislichaamslengtes (330 mm, 430 mm, 500 mm, 630 mm, 800 mm) en twee hoogtes (175 mm en 214 mm). Het past naadloos in het modulaire systeem voor efficiënte werkstukopspanning van Schunk. In combinatie met het Vero-S nulpuntspansysteem kan het binnen enkele seconden en met maximale herhaalnauwkeurigheid op de machinetafel worden verwisseld. De hiervoor benodigde bouten worden zonder adapterplaat direct in het basislichaam van de 5-assige klem gemonteerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Eenvoudige vingerwissel tijdens het lopende proces

23-04 In veel industrieën gaat de productie steeds meer richting ‘high-mix – low-volume’. Het wordt…

Verspanen

Schunk wint Hermes award met AI-ondersteunde grijpoplossing

22-04 De AI-ondersteunde toepassingskit van Schunk biedt een snelle introductie tot het autonoom hanteren van…

Verspanen

Nieuwe tools Schunk maken toegang tot automatisering eenvoudiger

01-04 “Automatisering is de sleutel tot een gezonde, efficiënte en verantwoordelijke industrie”, benadrukt Timo Gessmann,…

Bedrijf en Economie

Schunk is officiële sponsor van de NXT Gen Cup

28-03 De auto-industrie ondergaat de grootste transformatie tot nu toe. Dit verandert ook de toekomst…

TechnishowNieuws

Slimme en productieve spantechnologie

12-03 Naast alle gereedschappen is één van de hoogtepunten van Schunk tijdens de TechniShow de…

Verspanen

Tendo Silver opent deur naar hydro-expansie-spantechniek

21-11 Gebruikers in de metaalbewerking zijn al lang overtuigd van de hydraulische expansietechnologie voor gereedschaphouders:…

Verspanen

Focus Schunk op duurzaamheid en connectiviteit

06-09 De sleutel voor een meer duurzame productie is minder verbruik van energie en grondstoffen. Schunk…

Automatisering

RoboJob organiseert opnieuw Automation Team Day Benelux

03-05 Zoals de naam al aangeeft, organiseert RoboJob dit event niet alleen. Vorig jaar werd…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV