Nieuwe 5-assige klem voor efficiënte bewerking

De 5-assige klem Kontec KSX-C2 van Schunk biedt nieuwe impulsen voor nauwkeurige 6-zijdige bewerking. Opvallend is de taps toelopende buitencontour, wat de toegankelijkheid van standaard werkstukken verbetert.

De 5-assige Kontec KSX-C2 klem heeft een gereedschapsloos bekken-snelwisselsysteem en een actieve pull-down voor nauwkeurige 6-zijdige bewerking. Dit maakt efficiënte bewerking mogelijk met hoge precisie en korte insteltijden op 5-assige machines.

Schunk benadrukt ook de neertrekbek, waarmee de Kontec KSX-C2 uitstekende resultaten op het gebied van parallelliteit en evenwijdigheid behaalt en zo ideale voorwaarden creëert voor uitdagende 6-zijdige bewerkingen. De klem met verstelbaar midden kan dankzij een gereedschapsloos bekken-snelwisselsysteem, omkeerbare bekken om het klembereik te vergroten en een basisslag van 130 mm, snel en nauwkeurig worden omgesteld voor een nieuwe reeks onderdelen. Hiervoor is een breed assortiment aan snelwisselbekken beschikbaar. Bovendien kan het klembereik worden vergroot met een gestandaardiseerde trekstangverlenging.

Geïntegreerde elastomeerdemping

Voor het continu afstellen van de klemkrachten van de 5-assige klem wordt een momentsleutel gebruikt, waarmee maximaal 40 kN bij een draaimoment van 120 Nm bereikt kan worden. Dit betekent dat hij enerzijds veel kracht biedt voor een veilige grip, ook bij minimale klemvlakken, en anderzijds gedoseerde krachten voor het vastklemmen van gevoelige onderdelen. Het lange geleidingssysteem en de opstelling van het klemmechanisme garanderen een stijve, maatvaste klemming.

De geïntegreerde demping van elastomeer absorbeert optredende trillingen tijdens de bewerking, wat resulteert in een uitstekende kwaliteit van het werkstukoppervlak en een uitstekende standtijd. Omdat het aandrijf- en het afstelmechanisme van de 5-assige klem volledig zijn ingekapseld, is de klem perfect uitgerust tegen spanen, vuil en koelvloeistof.

Uitgebreid standaardprogramma

De Kontec KSX-C2 is onderhoudsvrij en verkrijgbaar in vijf basislichaamslengtes (330 mm, 430 mm, 500 mm, 630 mm, 800 mm) en twee hoogtes (175 mm en 214 mm). Het past naadloos in het modulaire systeem voor efficiënte werkstukopspanning van Schunk. In combinatie met het Vero-S nulpuntspansysteem kan het binnen enkele seconden en met maximale herhaalnauwkeurigheid op de machinetafel worden verwisseld. De hiervoor benodigde bouten worden zonder adapterplaat direct in het basislichaam van de 5-assige klem gemonteerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe generatie pneumatische klemmen

15-11 Hiermee biedt Schunk meer oplossingen en prestaties voor het opspannen van werkstukken in het…

Verspanen

Digitalisering bij 30.000 RPM

06-10 De eisen aan het opspannen van gereedschappen worden steeds hoger. Andreas Kühl, General Manager…

Automatisering

Plug & Work-portfolio Schunk nu ook voor Omron en Fanuc cobots

18-08 Dit betekent dat een breed scala aan automatiseringsscenario’s in de kortst mogelijke tijd kan…

Verspanen

Grijpvingers wisselen met druk op de knop

07-07 Bovendien wordt een nieuwe vingerset net zo snel en eenvoudig bevestigd en met een…

Oppervlaktetechniek

Schunk en 3M partners in geautomatiseerd slijpen

26-05 Slijpen, ontbramen, polijsten ─ als het gaat om uitdagende taken zoals het verwijderen van…

Automatisering

Slimme Schunk-grijper wint Red Dot

24-05 Als starterspakket komt de plug & work-compatibele EGH module van Schunk al voorgemonteerd bij…

Verspanen

Hoger rendement dankzij automatisch ontbramen

05-05 Om zuivere eindproducten te verkrijgen, moeten scherpe randen, oneffenheden of uitsteeksels betrouwbaar worden verwijderd…

Verspanen

Nauwkeurige klem voor kleine onderdelen met hoge klemkracht

28-04 Snelheid is de sleutel tot succes – vooral als het gaat om de handling…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X