Nieuwe 5-assige klem voor efficiënte bewerking

De 5-assige klem Kontec KSX-C2 van Schunk biedt nieuwe impulsen voor nauwkeurige 6-zijdige bewerking. Opvallend is de taps toelopende buitencontour, wat de toegankelijkheid van standaard werkstukken verbetert.

De 5-assige Kontec KSX-C2 klem heeft een gereedschapsloos bekken-snelwisselsysteem en een actieve pull-down voor nauwkeurige 6-zijdige bewerking. Dit maakt efficiënte bewerking mogelijk met hoge precisie en korte insteltijden op 5-assige machines.

Schunk benadrukt ook de neertrekbek, waarmee de Kontec KSX-C2 uitstekende resultaten op het gebied van parallelliteit en evenwijdigheid behaalt en zo ideale voorwaarden creëert voor uitdagende 6-zijdige bewerkingen. De klem met verstelbaar midden kan dankzij een gereedschapsloos bekken-snelwisselsysteem, omkeerbare bekken om het klembereik te vergroten en een basisslag van 130 mm, snel en nauwkeurig worden omgesteld voor een nieuwe reeks onderdelen. Hiervoor is een breed assortiment aan snelwisselbekken beschikbaar. Bovendien kan het klembereik worden vergroot met een gestandaardiseerde trekstangverlenging.

Geïntegreerde elastomeerdemping

Voor het continu afstellen van de klemkrachten van de 5-assige klem wordt een momentsleutel gebruikt, waarmee maximaal 40 kN bij een draaimoment van 120 Nm bereikt kan worden. Dit betekent dat hij enerzijds veel kracht biedt voor een veilige grip, ook bij minimale klemvlakken, en anderzijds gedoseerde krachten voor het vastklemmen van gevoelige onderdelen. Het lange geleidingssysteem en de opstelling van het klemmechanisme garanderen een stijve, maatvaste klemming.

De geïntegreerde demping van elastomeer absorbeert optredende trillingen tijdens de bewerking, wat resulteert in een uitstekende kwaliteit van het werkstukoppervlak en een uitstekende standtijd. Omdat het aandrijf- en het afstelmechanisme van de 5-assige klem volledig zijn ingekapseld, is de klem perfect uitgerust tegen spanen, vuil en koelvloeistof.

Uitgebreid standaardprogramma

De Kontec KSX-C2 is onderhoudsvrij en verkrijgbaar in vijf basislichaamslengtes (330 mm, 430 mm, 500 mm, 630 mm, 800 mm) en twee hoogtes (175 mm en 214 mm). Het past naadloos in het modulaire systeem voor efficiënte werkstukopspanning van Schunk. In combinatie met het Vero-S nulpuntspansysteem kan het binnen enkele seconden en met maximale herhaalnauwkeurigheid op de machinetafel worden verwisseld. De hiervoor benodigde bouten worden zonder adapterplaat direct in het basislichaam van de 5-assige klem gemonteerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Schunk opent applicatiecentrum CoLab

03-03 De mogelijkheden voor automatisering zijn divers en nieuwe technologieën breiden het spectrum voortdurend uit.…

Verspanen

Spanklauwen vervangen zonder gereedschap

17-02 Het systeem kan worden gebruikt, ongeacht of de spil horizontaal of verticaal is geplaatst.…

Verspanen

Afgedichte 2+2 klauwplaat met lange compensatieslag

20-01 Om aan de toenemende eisen van de markt te voldoen, heeft Schunk de onderhoudsarme…

Automatisering

Schunk lanceert Plug & Work grijpersystemen voor Doosan en Techman cobots

05-01 Na de lancering van het Plug & Work-portfolio voor Universal Robots, breidt Schunk het…

Automatisering

Praktische handvatten voor automatisering en opspanning

23-11 ‘Hoe kan ik mijn freesmachine effectiever inzetten?’ is de titel van een gezamenlijk webinar…

Verspanen

Platte draaieenheid met elektrische rem

02-11 Plat, nauwkeurig en compact: de universeel toepasbare, mechatronische draaieenheid Schunk ERT maakt zowel flexibele…

Verspanen

Intelligente gereedschapshouder Schunk volgt bewerkingsproces op de voet

13-08 Schunk start vanaf september met de levering van de intelligente hydraulische expansiegereedschapshouder iTENDO. Hiermee…

Verspanen

Webinar: handmatig bediende klemsystemen van Schunk

29-06 De handmatig bediende klemsystemen van Schunk (systeem Gressel) zijn geschikt voor het klemmen van…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X