Nieuwe eigenaar voor Techno Welding

Las- en constructiebedrijf Techno Welding in Veen heeft sinds 1 september een nieuwe bestuurder en eigenaar. Na 32 jaar heeft oprichter Barend van Herwijnen besloten het bedrijf te verkopen. De nieuwe eigenaar is Sjef Peeters, die als directeur en interim directeur zijn sporen heeft verdiend bij diverse bedrijven in de maakindustrie en toeleveringsindustrie

Barend van Herwijnen: “Techno Welding is vooral bekend om zijn lichte en toegepaste las- en constructiewerken, zoals onder meer hydraulische en mechanische pijpstelklemmen, solide parasolsystemen en andere lichtere constructies zoals lasmoffen en steunen voor terrasafscheidingen in series van 5 tot 500 stuks. Verder zijn we bezig met de ontwikkeling en vervaardiging van zelfsluitende WC-deuren en onderdelen voor stadsverwarming. Al deze constructiedelen hebben we samen met onze afnemers ontwikkeld en/of verder uitontwikkeld tot een optimaal te vervaardigen product tegen een reële kostprijs.”

Overdracht
Hij vervolgt: “Om de continuïteit van Techno Welding te waarborgen heb ik besloten het bedrijf in zijn geheel over te dragen aan Sjef Peeters. Hij zal het bedrijf op dezelfde voet voortzetten en verder uitbouwen, zodat onze vaste afnemers verzekerd blijven van toelevering van hun producten.” Sjef Peeters: “Met mijn ervaring in de maakindustrie en de toeleveringsbranche ben ik er van overtuigd deze uitdaging met succes aan te kunnen gaan”. Hij geeft verder aan zijn ervaring graag in te willen zetten om mee te denken in de productontwerpfase met de huidige en nieuwe klanten. Barend van Herwijnen: “De eerste maanden zal ik nog continu betrokken zijn om de hele gang van zaken te begeleiden, waarna ik in de jaren daarna wat meer op de achtergrond actief zal blijven met onder andere de technische ontwikkeling van de bestaande en ook nieuwe producten en samenstellingen.”

Toekomstvisie
Sjef Peeters: “Ik zie het als twee takken van sport. Enerzijds de eigen producten zoals de pijpstelklemmen en lasmoffen, waarmee je zelf de markt op gaat via dealers, anderzijds het produceren en assembleren voor derden zoals de parasolsystemen en de ladingvastzetsytemen voor vrachtwagens, die we mee-ontwikkeld hebben met een klant. Dit zal de weg worden waarop Techno Welding zal doorgroeien. Waar nodig zullen daarbij onze bewerkingsmogelijkheden, naast de bestaande bewerkingen, zoals laseren, ponsen, knippen, zetten, zagen, boren en walsen, worden uitgebreid.”

Na 32 jaar heeft oprichter Barend van Herwijnen Las- en constructiebedrijf Techno Welding verkocht aan de nieuwe eigenaar Sjef Peeters.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Beagle Marconi voor innovatieve maakindustrie

16-11 In het zeven verdiepingen tellende ‘multi tenant’ gebouw is zo’n 11.000 vierkante meter aan…

3D

Additive Manufacturing learning community ontsluit kennis

10-11 Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor…

Bedrijf en Economie

Verkrijgbaarheid grondstoffen blijft voor veel bedrijven probleem

01-11 Net als in het tweede kwartaal verhoogde in het derde kwartaal zes op de…

Toeleveren

Maakindustrie bouwt batterijkennis op

25-10 Om de energietransitie te doen slagen, is innovatieve batterijtechnologie onmisbaar. Nederland kent sterke spelers in de mobiliteitssector,…

MetavakNieuws

Slim leren, slim produceren en slim verdienen

01-10 Het is voor het eerst dat de vakbeurs METAVAK de handen ineen slaat met…

Personeel en Opleiding

STODT helpt ambitieuze verspaner verder

07-09 Hierin staat niet de techniek centraal. Deze opleiding beoogt een breder beeld te geven…

Materialen

Schaarste grondstoffen remt groei MKB-maakindustrie

12-08 Verhoogde in het eerste kwartaal 36% van de MKB-maakbedrijven de verkoopprijs, in het tweede…

Toeleveren

Maakindustrie regio Hardenberg bundelt krachten

10-06 Ook bundelen ze hun krachten als het gaat om ondernemerschap en arbeidsmarktvraagstukken. De IQ BLVD…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X