Nieuwe eigenaar voor Techno Welding

0

Las- en constructiebedrijf Techno Welding in Veen heeft sinds 1 september een nieuwe bestuurder en eigenaar. Na 32 jaar heeft oprichter Barend van Herwijnen besloten het bedrijf te verkopen. De nieuwe eigenaar is Sjef Peeters, die als directeur en interim directeur zijn sporen heeft verdiend bij diverse bedrijven in de maakindustrie en toeleveringsindustrie

Barend van Herwijnen: “Techno Welding is vooral bekend om zijn lichte en toegepaste las- en constructiewerken, zoals onder meer hydraulische en mechanische pijpstelklemmen, solide parasolsystemen en andere lichtere constructies zoals lasmoffen en steunen voor terrasafscheidingen in series van 5 tot 500 stuks. Verder zijn we bezig met de ontwikkeling en vervaardiging van zelfsluitende WC-deuren en onderdelen voor stadsverwarming. Al deze constructiedelen hebben we samen met onze afnemers ontwikkeld en/of verder uitontwikkeld tot een optimaal te vervaardigen product tegen een reële kostprijs.”

Overdracht
Hij vervolgt: “Om de continuïteit van Techno Welding te waarborgen heb ik besloten het bedrijf in zijn geheel over te dragen aan Sjef Peeters. Hij zal het bedrijf op dezelfde voet voortzetten en verder uitbouwen, zodat onze vaste afnemers verzekerd blijven van toelevering van hun producten.” Sjef Peeters: “Met mijn ervaring in de maakindustrie en de toeleveringsbranche ben ik er van overtuigd deze uitdaging met succes aan te kunnen gaan”. Hij geeft verder aan zijn ervaring graag in te willen zetten om mee te denken in de productontwerpfase met de huidige en nieuwe klanten. Barend van Herwijnen: “De eerste maanden zal ik nog continu betrokken zijn om de hele gang van zaken te begeleiden, waarna ik in de jaren daarna wat meer op de achtergrond actief zal blijven met onder andere de technische ontwikkeling van de bestaande en ook nieuwe producten en samenstellingen.”

Toekomstvisie
Sjef Peeters: “Ik zie het als twee takken van sport. Enerzijds de eigen producten zoals de pijpstelklemmen en lasmoffen, waarmee je zelf de markt op gaat via dealers, anderzijds het produceren en assembleren voor derden zoals de parasolsystemen en de ladingvastzetsytemen voor vrachtwagens, die we mee-ontwikkeld hebben met een klant. Dit zal de weg worden waarop Techno Welding zal doorgroeien. Waar nodig zullen daarbij onze bewerkingsmogelijkheden, naast de bestaande bewerkingen, zoals laseren, ponsen, knippen, zetten, zagen, boren en walsen, worden uitgebreid.”

Na 32 jaar heeft oprichter Barend van Herwijnen Las- en constructiebedrijf Techno Welding verkocht aan de nieuwe eigenaar Sjef Peeters.