Nieuwe generatie stuurrelais

0

Eaton lanceert de nieuwe generatie in de easy-stuurrelaisserie. De nieuwe easyE4 is veelzijdig en daardoor bij uitstek geschikt voor machinebouwers die zonder moeite besturingstaken willen toevoegen aan machinebouwapplicaties.

Dankzij de eenvoudige toepassing en de logische en gebruiksvriendelijke easySoft 7 programmeersoftware kunnen machinebouwers zelf zowel eenvoudige besturingstaken als uitgebreide configuraties met een grote mate van procesefficiency implementeren. De gebruiker kan kiezen uit vier programmeertalen: function blocks (FBD), ladderdiagrams (LD), Eatons eigen ‘easy’ programmeertaal (EDP) of structured tekst (ST). Bestaande programma’s uit eerdere apparaten (bijvoorbeeld uit de easy-series 500, 700 en 800) kunnen eenvoudig overgezet worden naar easySoft 7. Programmeren op het apparaat zelf blijft tot de mogelijkheden behoren.

De easyE4-basisunit van Eaton is leverbaar in 12V dc/24V dc/24V ac, 24V dc en 230V ac. Hoge flexibiliteit wordt onder andere bereikt door de vier digitale uitgangen, vier analoge/digitale ingangen met 12-bit resolutie, vier snelle digitale ingangen die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor high performance tellers. Alle ingangen kunnen gebruikt worden als interrupt input – normaal gesproken is dat alleen mogelijk bij complexere controllers. Dat betekent dat een interrupt-proces kan worden gestart voor een specifieke activiteit. Een andere nieuwe functie van de easyE4 is de mogelijkheid een DCF77 radiosignaal te gebruiken. Daardoor is een accurate tijd- en datumaanduiding mogelijk voor elke applicatie.