Nieuwe instap 5-asser Okuma combineert productiviteit en nauwkeurigheid

0

Met de Genos M460V-5AX biedt Okuma een nieuw instapmodel 5-assig bewerkingscentrum. Uitgerust met meerdere hardware en software oplossingen voor betrouwbaar en productief produceren, is de machine geschikt voor veeleisende toepassingen.

De Genos M460V-5AX kan werkstukken met een diameter van 600 mm en een hoogte van 400 mm met een maximum gewicht van 300 kg bewerken. De nieuwe generatie beschikt over een gereedschappenmagazijn met een capaciteit van 48 plaatsen, wat voor de nodige flexibiliteit zorgt. Het vorige model moest het nog doen met een magazijn met plek voor 32 gereedschappen.

Uitgerust met een 15.000 toeren spindel biedt de machine een hoge productiviteit voor brede range aan toepassingen. Met een maximaal vermogen van 22 kW en 199 Nm als maximaal Koppel kan deze 5-asser ook lastig te verspanen materialen aan. De machine garandeert nauwe bewerkingstoleranties en een hoge nauwkeurigheid. Voor efficiënt en nauwkeurig meten is het bewerkingscentrum uitgerust met een Renishaw touch probe RMP60. Dankzij diverse voorzieningen die de nauwkeurigheid vergroten, bereikt de Genos M460V-5AX een positioneernauwkeureigheid van 2 µm in X, Y en Z-as. Het totale gewicht van de machine is 8300 kg, wat een stabiele basis biedt voor productief en nauwkeurig bewerken.

Nieuwe instap 5-asser Okuma combineert productiviteit en nauwkeurigheid
Met de Genos M460V-5AX biedt Okuma een nieuw instapmodel 5-assig bewerkingscentrum.

Voor de hoogste nauwkeurigheid zorgt het Thermo-Friendly concept van Okuma. Het concept omvat een symmetrische constructie met dubbele kolommen van gietijzer. Om de negatieve invloed van het koelmiddel en de hitte van hete spanen te elimineren, beschikt de machine over een thermoschild. Daarnaast meten vijf temperatuursensoren in de machine en drie sensoren in de spindel temperatuurveranderingen. Zo wordt thermische vervorming actief gecompenseerd. Okuma wordt vertegenwoordigd door Gelderblom CNC Machines.

Gelderblom CNC Machines, stand C07