Nieuwe kantpers voor Snap Lock bij Jörg Machines

Jörg Machines in Dodewaard heeft een speciale Snap Lock kantpers gebouwd om binnenhoeken van rechthoekige bochtstukken voor luchtkanalen te voorzien van een snaplock felsrand. Aanleiding was een verzoek van een klant en behoefte uit de luchtkanalenbranche.

Met een standaard Snap Lock flensmachine kunnen gemakkelijk de rechte delen of ronde delen gemaakt worden. Deze kantpers is specifiek voor de binnenhoek. De machine is hydraulisch uitgevoerd met twee enkelwerkende cilinders voor 15 ton perskracht. Hiermee kan over de volle lengte 1 mm staal gebogen worden en tegelijk voorzien worden van 15 doordrukkingen voor de Snap Lock verbinding. Omdat de pomp na de bewerking direct uitgeschakeld wordt, is de machine zuinig en stil.

Snaplock of Pittsburgh
Door ander gereedschap te plaatsen is de machine ook voor Pittsburgh verbindingen te gebruiken. Beide soorten verbindingen worden veelvuldig in de luchtkanalenbouw toegepast om snel luchtdichte kanalen te maken. Naast deze pers heeft Jörg Machines een compleet programma voor productie van ronde en rechthoekige luchtkanalen, zoals spiraalbuismachines, rolvormers, felsnaadsluiters, automatische kanaalstraten alsmede de Jörg kantpers voor verloopstukken rond-vierkant.

Veilig
De kantpers is veilig van zichzelf, zonder speciale voorzieningen. Er zijn dus ook geen belemmeringen voor het hanteren van de werkstukken in de pers. De pers heeft een kleine opening en lage snelheid.

Technische gegevens
Jörg 8301, hydraulische kantpers
Capaciteit: 1 mm staal
Werklengte: 620 mm
Diepteaanslag: 10 mm vast
Persdruk: 15 Ton

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Jörg introduceert op METAVAK nieuwe voormachine

26-08 Jörg Machines heeft ter vervanging van type 5323 een nieuw model voormachine ontwikkeld: de…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?