Nieuwe lijn schroefdraadsnijden en vormtappen Seco

Seco Tools heeft zijn assortiment tapoplossingen uitgebreid met de introductie van een nieuwe productlijn met tappen voor schroefdraadsnijden en vormtappen.

De nieuwe lijn omvat drie prestatieniveaus die fabrikanten in staat stellen op een kosteneffectieve manier de juiste tap te vinden voor hun specifieke toepassing.

De nieuwe veelzijdige lijn omvat drie prestatieniveaus die fabrikanten in staat stellen op een kosteneffectieve manier de juiste tap te vinden voor hun specifieke toepassing.

Totaaloplossing

De combinatie van superieure basismaterialen, geavanceerde coatings en speciale snijkantbehandelingen zorgt ervoor dat deze Secotappen precisieschroefdraad genereren, terwijl ze zorgen voor een uitstekende spaanafvoer, kortere insteltijden en een langere standtijd. “Met de introductie van de nieuwe lijn taps voor schroefdraadsnijden en vormtappen bieden we klanten nu een totaaloplossing voor hoogwaardige tappen tegen scherpe prijzen”, aldus een woordvoerder van Seco Tools.

Drie tap-niveaus

De drie prestatieniveaus omvatten de productaanduidingen van T32 en T34 schroefdraadsnijtaps en T33 voor vormtappen. Op het basisniveau zijn universele tappen voor algemene doeleinden verkrijgbaar. De tweede T34-serie op middenniveau bestaat uit tappen met hogere prestaties die goed werken in diverse werkstukmaterialen, waardoor ze geschikt zijn voor productieomgevingen met een hoge mix en een laag volume met voortdurend wisselende onderdelen en materialen. Het hoogste prestatieniveau zijn tappen voor materiaal-specifiek schroefdraadsnijden en vormtappen, zoals tappen die geoptimaliseerd zijn voor staal of andere geavanceerde materialen.

De belangrijkste voordelen van het afstemmen van de juiste tap op de toepassing zijn een langere standtijd die consistent en voorspelbaar is om het risico van onverwacht breken van de tap en het verschroten van onderdelen te verminderen nadat uren aan bewerken zijn geïnvesteerd. Bovendien zorgt een reeks tapprestatieniveaus ervoor dat fabrikanten alleen betalen voor het tapprestatieniveau dat ze daadwerkelijk nodig hebben. Voor werkplaatsen met machines met een lager vermogen of die geen materiaalspecifieke tappen nodig hebben, is het basisniveau een veelzijdige en kosteneffectieve oplossing die hen helpt het aantal tappen dat ze in voorraad moeten houden te verminderen en hun gereedschapsvoorraadkosten te verlagen.

 

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe merkstrategie voor Seco begin van spannende reis

27-09 De wereldwijd actieve leverancier van oplossingen voor metaalbewerking, beschrijft dit als de eerste in…

Verspanen

Seco Tool Reconditioning Service groeit hard

20-12 Naast aanzienlijke kostenbesparingen voor klanten krijgt een door Seco gereconditioneerd gereedschap 85% tot 95%…

Verspanen

Verspanen vanuit een economisch perspectief

03-12 Tijdens het social media live event ‘Machining economics’ presenteerde Patrick De Vos van Seco…

Verspanen

Seco Helical SN8-13 frezen met lagere kosten per snijkant

10-10 De frezen zijn gebouwd voor moeilijke toepassingen met ISO P-, M-, K- en S-materialen…

Verspanen

Seco lanceert X-Head snel wisselbare freeskopsysteem

19-09 Freeskoppen kunnen op verschillende beschikbare schachtlengtes worden gemonteerd voor een nog grotere veelzijdigheid, met…

Automatisering

Machine monitoring als digitale oplossing

21-10 Op één van de CNC verspanings machines met Heidenhain besturing in de hightech praktijklocatie…

Verspanen

Seco Assistant-app bespaart tijd en verhoogt productiviteit

12-10 Seco Assistant brengt productinformatie en gereedschappen die verspaners echt nodig hebben binnen handbereik zonder…

Personeel en Opleiding

STODT en Seco Tools staan samen voor digitalisering

07-09 Technisch bedrijfsopleider STODT, specialist in verspanen en meten, heeft het Tool ID-systeem van Seco…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?