Seco Tool Reconditioning Service groeit hard

Volhardmetalen frezen en boren zijn het snelst groeiende programma in het Seco Tools-portfolio en de eigen reconditioneringsdienst voor volhardmetalen gereedschappen zag een toename van meer dan 30% in 2022.

De Seco Tool Reconditioning Box.

Naast aanzienlijke kostenbesparingen voor klanten krijgt een door Seco gereconditioneerd gereedschap 85% tot 95% van zijn oorspronkelijke prestaties terug in vergelijking met gereedschappen die opnieuw worden geslepen. Zonder parameters opnieuw af te stellen of prestaties in te leveren, voldoen de prestaties van het gereconditioneerde gereedschap aan de geavanceerde bewerkingsstrategieën van vandaag, bijvoorbeeld bij dynamisch frezen waarbij slechts een klein gedeelte van de diameter van een gereedschap voor de snede wordt gebruikt. Fabrikanten verbeteren ook hun duurzaamheid en helpen de uitstoot per onderdeel te verminderen, evenals de emissies die nodig zijn om nieuwe volhardmetalen gereedschappen te produceren uit nieuwe grondstoffen.

Reconditioneren versus herslijpen

Het herslijpen maakt de snijkanten van een gereedschap scherper. Seco reconditionering brengt ronde gereedschappen terug naar een niveau dat qua eigenschappen en prestaties dicht bij hun oorspronkelijke conditie ligt. Dit kwaliteitsniveau wordt gegarandeerd door Seco, en de werkplaatsen eisen tegenwoordig deze zekerheid, vooral als het gaat om processtabiliteit voor geautomatiseerde en onbemande operaties.

Voordelen Seco-proces

Hetzelfde proces dat wordt gebruikt voor de productie van nieuwe gereedschappen wordt toegepast wanneer Seco gereedschap reconditioneert. Dit omvat alle relevante slijpstappen op hetzelfde type machine met dezelfde programma’s, wieltypes en het opnieuw aanbrengen van coatings die werden aangebracht toen het gereedschap nieuw werd geproduceerd. Seco identificeert het gereedschap en het reconditioneringsprogramma dat overeenkomt met alle originele/as-new specificaties en past alle noodzakelijke micro- en geometrische eigenschappen toe. Bovendien kan Seco reconditionering doorgaans twee of drie keer op hetzelfde gereedschap worden toegepast om de levensduur aanzienlijk te verlengen.

Elk van deze reconditioneringscycli wordt volgens Ruud Zanders, Global Reconditioning Lead bij Seco Tools, ook uitgevoerd tegen een kostenniveau van de helft tot een derde van de prijs van nieuw gereedschap. “De besparingen”, zei hij, “worden op een eenvoudige manier aangetoond met de vergelijking 1+3=2 (kosten van één nieuw gereedschap plus drie reconditioneringscycli zijn gelijk aan de kosten van twee nieuwe gereedschappen).”

Circulaire economie

Het reconditioneringsprogramma draagt bij aan de drie basisprincipes van de circulaire economie (elimineren van afval en vervuiling, circulatie van producten en materialen en regeneratie van de natuur) en helpt werkplaatsen de levenscyclus van volhardmetalen gereedschappen te maximaliseren, producten langer in gebruik te houden en de impact op het milieu te verminderen. Gereedschappen kunnen opnieuw worden gebruikt door te reconditioneren en vervolgens worden gerecycled.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Eenvoudige, nauwkeurige instelling digitale kotterkop vermindert uitval

10-04 “Voor het nauwkeurig afstellen van kotterkoppen is meestal een ervaren operator nodig”, aldus Kavita…

Verspanen

Nieuwe merkstrategie voor Seco begin van spannende reis

27-09 De wereldwijd actieve leverancier van oplossingen voor metaalbewerking, beschrijft dit als de eerste in…

Verspanen

Nieuwe lijn schroefdraadsnijden en vormtappen Seco

08-03 De nieuwe veelzijdige lijn omvat drie prestatieniveaus die fabrikanten in staat stellen op een…

Verspanen

Verspanen vanuit een economisch perspectief

03-12 Tijdens het social media live event ‘Machining economics’ presenteerde Patrick De Vos van Seco…

Verspanen

Seco Helical SN8-13 frezen met lagere kosten per snijkant

10-10 De frezen zijn gebouwd voor moeilijke toepassingen met ISO P-, M-, K- en S-materialen…

Verspanen

Seco lanceert X-Head snel wisselbare freeskopsysteem

19-09 Freeskoppen kunnen op verschillende beschikbare schachtlengtes worden gemonteerd voor een nog grotere veelzijdigheid, met…

Automatisering

Machine monitoring als digitale oplossing

21-10 Op één van de CNC verspanings machines met Heidenhain besturing in de hightech praktijklocatie…

Verspanen

Seco Assistant-app bespaart tijd en verhoogt productiviteit

12-10 Seco Assistant brengt productinformatie en gereedschappen die verspaners echt nodig hebben binnen handbereik zonder…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV