Seco Tool Reconditioning Service groeit hard

Volhardmetalen frezen en boren zijn het snelst groeiende programma in het Seco Tools-portfolio en de eigen reconditioneringsdienst voor volhardmetalen gereedschappen zag een toename van meer dan 30% in 2022.

De Seco Tool Reconditioning Box.

Naast aanzienlijke kostenbesparingen voor klanten krijgt een door Seco gereconditioneerd gereedschap 85% tot 95% van zijn oorspronkelijke prestaties terug in vergelijking met gereedschappen die opnieuw worden geslepen. Zonder parameters opnieuw af te stellen of prestaties in te leveren, voldoen de prestaties van het gereconditioneerde gereedschap aan de geavanceerde bewerkingsstrategieën van vandaag, bijvoorbeeld bij dynamisch frezen waarbij slechts een klein gedeelte van de diameter van een gereedschap voor de snede wordt gebruikt. Fabrikanten verbeteren ook hun duurzaamheid en helpen de uitstoot per onderdeel te verminderen, evenals de emissies die nodig zijn om nieuwe volhardmetalen gereedschappen te produceren uit nieuwe grondstoffen.

Reconditioneren versus herslijpen

Het herslijpen maakt de snijkanten van een gereedschap scherper. Seco reconditionering brengt ronde gereedschappen terug naar een niveau dat qua eigenschappen en prestaties dicht bij hun oorspronkelijke conditie ligt. Dit kwaliteitsniveau wordt gegarandeerd door Seco, en de werkplaatsen eisen tegenwoordig deze zekerheid, vooral als het gaat om processtabiliteit voor geautomatiseerde en onbemande operaties.

Voordelen Seco-proces

Hetzelfde proces dat wordt gebruikt voor de productie van nieuwe gereedschappen wordt toegepast wanneer Seco gereedschap reconditioneert. Dit omvat alle relevante slijpstappen op hetzelfde type machine met dezelfde programma’s, wieltypes en het opnieuw aanbrengen van coatings die werden aangebracht toen het gereedschap nieuw werd geproduceerd. Seco identificeert het gereedschap en het reconditioneringsprogramma dat overeenkomt met alle originele/as-new specificaties en past alle noodzakelijke micro- en geometrische eigenschappen toe. Bovendien kan Seco reconditionering doorgaans twee of drie keer op hetzelfde gereedschap worden toegepast om de levensduur aanzienlijk te verlengen.

Elk van deze reconditioneringscycli wordt volgens Ruud Zanders, Global Reconditioning Lead bij Seco Tools, ook uitgevoerd tegen een kostenniveau van de helft tot een derde van de prijs van nieuw gereedschap. “De besparingen”, zei hij, “worden op een eenvoudige manier aangetoond met de vergelijking 1+3=2 (kosten van één nieuw gereedschap plus drie reconditioneringscycli zijn gelijk aan de kosten van twee nieuwe gereedschappen).”

Circulaire economie

Het reconditioneringsprogramma draagt bij aan de drie basisprincipes van de circulaire economie (elimineren van afval en vervuiling, circulatie van producten en materialen en regeneratie van de natuur) en helpt werkplaatsen de levenscyclus van volhardmetalen gereedschappen te maximaliseren, producten langer in gebruik te houden en de impact op het milieu te verminderen. Gereedschappen kunnen opnieuw worden gebruikt door te reconditioneren en vervolgens worden gerecycled.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Verspanen vanuit een economisch perspectief

03-12 Tijdens het social media live event ‘Machining economics’ presenteerde Patrick De Vos van Seco…

Verspanen

Seco Helical SN8-13 frezen met lagere kosten per snijkant

10-10 De frezen zijn gebouwd voor moeilijke toepassingen met ISO P-, M-, K- en S-materialen…

Verspanen

Seco lanceert X-Head snel wisselbare freeskopsysteem

19-09 Freeskoppen kunnen op verschillende beschikbare schachtlengtes worden gemonteerd voor een nog grotere veelzijdigheid, met…

Automatisering

Machine monitoring als digitale oplossing

21-10 Op één van de CNC verspanings machines met Heidenhain besturing in de hightech praktijklocatie…

Verspanen

Seco Assistant-app bespaart tijd en verhoogt productiviteit

12-10 Seco Assistant brengt productinformatie en gereedschappen die verspaners echt nodig hebben binnen handbereik zonder…

Personeel en Opleiding

STODT en Seco Tools staan samen voor digitalisering

07-09 Technisch bedrijfsopleider STODT, specialist in verspanen en meten, heeft het Tool ID-systeem van Seco…

Verspanen

Masterclass Seco over toegepaste verspaningsfysica

17-04 Seco Tools Benelux organiseert voor de tweede keer in de Benelux een masterclass ‘Toegepaste…

Verspanen

Master Class Seco biedt inzichten voor verbeteren verspaningsproces

07-11 Seco Tools Benelux organiseert voor de eerste keer in de Benelux de inspirerende Master…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen