Nieuwe montageset voorkomt lassen

0

Beele in Aalten, leverancier van brandwerende en gas-, rook- en waterdichte systemen, introduceert een nieuwe montageset waarmee doorvoerbuizen met flens eenvoudig en zonder te lassen in stalen dekken, vloeren, schotten en wanden kunnen worden aangebracht. Het is een oplossing die de installateur veel tijd en geld bespaart.

De set is speciaal afgestemd op SLIPSIL en SLIPSIL XL-120 pluggen waarmee de uiteindelijke buisdoorvoering snel en effectief brandwerend en gas-, rook- en waterdicht kan worden afgedicht. Lassen aan boord van schepen, alsook in industriële omgevingen is niet alleen tijdrovend maar door het zware gereedschap en de gasflessen ook nog eens lichamelijk belastend. Lassen brengt bovendien een verhoogd brandrisico met zich mee terwijl na het lassen ook nog eens moet worden gewacht tot de gelaste installatie is afgekoeld. Zo gaat kostbare installatietijd verloren.

Voor doorvoerbuizen brengt Beele Engineering hiervoor nu een slimme oplossing waarmee flensbuizen eenvoudig in stalen dekken of schotten worden geschroefd. De set bestaat uit flensbuizen, een hoefijzervormige geleide-ring, Nofirno pakkingen en Beboltite bevestigingsbouten. Voor een optimale installatiedichtheid is ook in de kop van de bouten een Nofirno pakking geïntegreerd. De set wordt gemonteerd door eerst één van de bevestigingsbouten door de flensbuis en de pakking in de geleidering te draaien en de ring vervolgens door de opening in het schot te steken. Daarna worden ook de overige bevestigingsbouten aangebracht en aangedraaid. Voor een langdurig waterdichte afdichting kan dankzij de pakkingkwaliteit worden volstaan met aandraaikrachten van circa 8 Nm. De doorvoerbuis kan vervolgens worden afgedicht met de Slipsil XL-120 plug. Deze plug wordt toegepast om bestaande buisdoorvoeringen brandwerend en gas-, rook- en waterdicht af te dichten. Daarnaast leent de doorvoerbuis zich voor de XL-120 blindplug om toekomstig leidingwerk te faciliteren. Beide plugvarianten zijn eenvoudig te installeren: de plug bestaat uit twee (of meerdere) delen die worden ingevet en om de betreffende buis (of buizen) worden gelegd. Vervolgens worden de plugdelen in de open ruimte rondom de buis geschoven, waardoor de doorvoering effectief wordt afgedicht.