Nieuwe PowerXL DM1 frequentieregelaar

Eaton breidt zijn PowerXL serie uit met de compacte DM1 Micro General Purpose frequentieregelaar, die het vermogensbereik tot 22 kW dekt en speciaal is ontworpen voor het aansturen van pompen, ventilatoren en transportbanden, alsmede voor algemene machinebouwtoepassingen.

Met zijn compacte behuizing en gereduceerde inbouwdiepte kan de PowerXL DM1frequentieregelaar zelfs in behuizingen van 200 mm worden geïnstalleerd.

Met zijn compacte behuizing en gereduceerde inbouwdiepte is de frequentieregelaar een van de kleinste apparaten in zijn klasse en kan hij zelfs in behuizingen van 200 mm worden geïnstalleerd. Ook de 100 kA kortsluitvaste uitgang zet nieuwe maatstaven in deze categorie. De compacte frequentieregelaar beschikt niet alleen over een STO-functie voor een noodstop, maar is ook standaard uitgerust met talrijke communicatieprotocollen. Dit betekent dat de DM1 direct uit de doos kan worden aangesloten voor directe integratie in bestaande communicatienetwerken zonder extra hardware.

Twee versies

Er zijn twee versies van de DM1 beschikbaar: een standaard-versie en een Pro-versie. De standaard-versie wordt geleverd zonder keypad en STO-functie, maar bevat al wel een Modbus RTU-interface. De Pro-versie van de DM1 is uitgerust met een 7-segmenten keypad en een STO-functie (SIL2, PLd, Cat.3). Bovendien is de DM1-Pro standaard uitgerust met de protocollen Modbus RTU, Modbus TCP, Ethernet IP, BACnet MSTP en BACnet IP. De frequentieregelaar kan ook worden aangesloten op het SmartWire-DT communicatiesysteem. Door middel van optiekaarten kan de DM1 ook worden uitgebreid met de protocollen Profibus, CANopen en DeviceNet, alsmede met een WLAN- of GSM-aansluiting.

​Configureren

De DM1 kan via de interne webserver geconfigureerd worden, zonder dat er software geïnstalleerd hoeft te worden. Updates of verkeerde versies behoren dus tot het verleden. Voor een eenvoudige installatie biedt de DM1 keuze uit vier toepassingstypes: standaard, pomp, HVAC en universeel. De Pro-versie van de DM1 wordt ook geleverd met safe torque off (STO), de meest elementaire veiligheidsfunctie die in de aandrijving is geïntegreerd. Deze functie zorgt er niet alleen voor dat de energie naar de motor wordt afgeschakeld wanneer dat nodig is, maar voorkomt ook dat hij per ongeluk start. De STO functie zorgt voor een eenvoudige en kosteneffectieve naleving van de EU machinerichtlijn.

Sterk in overbelastingsbereik

De DM1 Micro frequentieregelaar is sterk in het overbelastingsbereik. Afhankelijk van de configuratie ondersteunen de bedrijfsmodi, ‘sensorless vector control (SLV)’ en ‘U/f control’, het nominale bedrijf van de motor bij respectievelijk 150% en 110% overbelasting. Gedurende korte perioden kan met ‘sensorless vector control’ het koppel zelfs tot 200% worden verhoogd. Bovendien maakt de regelaar ook een zeer dynamische regeling van PM-motoren in energie-efficiënte toepassingen mogelijk.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Compacte Q2V-frequentieregelaar

21-01 De nieuwe compacte Q2V-frequentieregelaar van Omron biedt toegankelijke motorbesturing met slechts één regelaar voor…

Automatisering

Universele frequentieregelaars

31-05 Omron brengt nieuwe RX2-frequentieregelaars op de markt om te voldoen aan de veranderende eisen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X