De beste schakelkasten van dit moment

Een schakelkast is te gebruiken voor het onderbrengen van industriële en elektronische automatiseringscomponenten. Je zorgt daardoor voor de nodige bescherming tegen mechanische en andere invloeden van buitenaf.

De montage kan volledig voor je uit handen worden genomen

Enkele bekende voorbeelden van externe invloeden zijn stof en vocht. Daarnaast kan het klimaat in de kast ook beter worden geregeld, wat ervoor zorgt dat de apparatuur in iedere denkbare situatie optimaal blijft werken. In dit artikel lees je wat de beste modellen van dit moment zijn.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten materialen

Voordat je je wat verder gaat verdiepen in de beste modellen van dit moment, is het belangrijk om altijd bij de basis te beginnen. De beste schakelkasten van dit moment zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. Je kunt hierbij denken aan aluminium, kunststof, RVS en metaal. Op deze manier kan de meest gevoelige apparatuur veilig worden beschermd en zorg je dus altijd voor een veilige situatie. Wat voor materiaal je moet kiezen, is voor het grootste deel afhankelijk van de toepassing en de omgevingssituatie.

Let op het type schakelkast

Daarnaast heb je ook de keuze uit een schakelkast in verschillende uitvoeringen. De meest bekende varianten zijn bedieningslessenaars, klemmenkasten, wandkasten en koppelbare vloerstaande kasten. Ook heb je de keuze uit verschillende soorten toebehoren. Bekende accessoires, die zeker niet mogen ontbreken tijdens de installatie, zijn kabelinvoer, koeling, ventilatie, verwarming en accessoires voor bevestiging. Benieuwd naar de meest gewilde modellen van dit moment? We hebben een paar populaire merken voor je op een rijtje gezet:

  • Eldon
  • Rittal
  • Hager
  • Schneider
  • ABB
  • Eaton
  • Legrand

De montage kan volledig voor je uit handen worden genomen

Nu je net even een wat beter beeld hebt gekregen van de beste merken van dit moment, is het de hoogste tijd om een geschikte schakelkast uit te gaan zoeken. Dit koop je, samen met tools zoals een frequentieregelaar, erg makkelijk bij een online specialist. Door de producten bij een specialist te kopen, kun je vertrouwen op een erg gigantisch aanbod. Dit gaat vaak tot wel 7000 verschillende schakelkasten. Hierdoor is er ook voor jouw klus een passend model te vinden.

Kun je daarnaast hulp gebruiken met de installatie of heb je bepaalde vragen? Een team van vakmensen staat maar al te graag voor je klaar en zorgt voor een service op maat. Hierdoor kan de installatie deels of volledig voor je uit handen worden genomen en profiteer je snel van het best mogelijke resultaat.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe PowerXL DM1 frequentieregelaar

10-11 Met zijn compacte behuizing en gereduceerde inbouwdiepte is de frequentieregelaar een van de kleinste…

Automatisering

Compacte Q2V-frequentieregelaar

21-01 De nieuwe compacte Q2V-frequentieregelaar van Omron biedt toegankelijke motorbesturing met slechts één regelaar voor…

Automatisering

Universele frequentieregelaars

31-05 Omron brengt nieuwe RX2-frequentieregelaars op de markt om te voldoen aan de veranderende eisen…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV