Nieuwe robotsoftware ABB simuleert alles vooraf

ABB introduceert twee vernieuwde softwareoplossingen voor het gerobotiseerd beladen van machines. Het betreft een combinatie van het softwarepakket RobotStudio Machine Tending PowerPac en het op de robotbesturing draaiende softwarepakket RobotWare Machine Tending. Beide programma’s maken het programmeren makkelijker, sneller en flexibeler. Producties kunnen hierdoor sneller gestart of hervat worden.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe software vormden de meest voorkomende klantwensen het uitgangspunt. Beide pakketten zijn geschikt voor alle denkbare toepassingen, van het beladen en ontladen van machines in zowel de kunststof-, metaal- als gieterijwereld.

3D-simulatie voorkomt fouten
Gezamenlijk verzorgen RobotStudio Machine Tending PowerPac en RobotWare Machine Tending via simulatie, validatie en optimalisatie een complete virtuele 3D-wereld. Deze virtuele wereld kan vervolgens direct overgebracht worden naar de ‘echte wereld’. Gebruikers kunnen werkelijk alles vooraf simuleren, van cyclustijden tot aan potentiële botsrisico’s toe. Dankzij deze software kunnen dus kostbare fouten worden voorkomen.
“ We hebben veel energie gestoken in het creëren van oplossingen die echt innovatief zijn én beantwoorden aan reële behoeften van onze klanten”, aldus ABB salesmanager Martin van der Have. “Het RobotStudio-programma maakt het programmeren makkelijk, snel en flexibel en het RobotWare-programma is geschikt voor minder geschoolde werknemers.”

RobotStudio Machine Tending PowerPac
De RobotStudio Machine Tending PowerPac is als add-on voor RobotStudio, ABB’s pc-gebaseerde programmeertool, een platform voor het snel en eenvoudig aanmaken en bewerken van robotcellen in 3D. Met een ‘bibliotheek’ aan veelgebruikte grijpers en stationsoorten is een virtuele robotcel zo gecreëerd. Bovendien is een veiligheidsfunctionaliteit vereenvoudigd, dankzij de optie om veilige home position movements te definiëren in 3D.

RobotWare Machine Tending
RobotWare Machine Tending is ontworpen als stand-alone applicatie (een soort app voor de robotcontroller) en is ook nauw geïntegreerd met de Machine Tending PowerPac. De menugestuurde en aanpasbare grafische gebruikersinterface zorgt zowel voor een eenvoudige productiemonitoring en bediening, als voor het stap voor stap programmeren middels vraag en antwoord stappen.
Hoewel de interface zo ontworpen is, dat minder geschoold personeel er mee kan werken, biedt de software ook onbeperkte toegang tot krachtige Rapid-coderingstools voor de meer gevorderde gebruikers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Stokvis neemt Fiduco Automatic over

07-07 De activiteiten van Fiduco worden ondergebracht bij Elsto Services en zullen voortaan onder deze…

Verspanen

Index: vier nieuwe machines en automatiseringsoplossing

30-11 Index presenteerde recent zowel live onder spaan als online haar nieuwste machineontwikkelingen en automatiseringsoplossingen…

Automatisering

Mobiele robotcel voor kleine en middelgrote serieproductie

13-09 Olmia Robotics neemt de ProFeeder mee naar TIV. Dit is een toevoersysteem voor verwerkingsmachines en…

Automatisering

Cellro Elevate is grote broer van robotcel Xcelerate

01-08 De Xcelerate van Cellro, een robotcel voor het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines,…

Automatisering

Olmia Robotics: collaboratieve robotsystemen op maat

04-09 Olmia Robotics neemt dit jaar deel aan TIV Hardenberg. Het in Tiel gevestigde bedrijf…

Automatisering

Robotcel op maat voor VDL Systems

04-04 Beladingssystemen voor verspanende machines worden steeds gebruikersvriendelijker en dat maakt ze ook aantrekkelijk voor…

3D

Offline programmeren in 3D

22-11 Lasrobotspecialist RobWelding ontwikkelt een nieuwe manier van offline programmeren. Het betreft een combinatie van…

Automatisering

Cellro ontwikkelt robotcel Dominator met Matsuura

19-12 De automatiseringscel die Bendertechniek in 2012 samen met Cellro heeft ontwikkeld voor een Matsuura…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X