Nieuwe Weiler E50-HD draaibank voor Stork

Stork Nederland, een internationale speler in de mechanische en elektrotechnische dienstverlening, heeft de nieuwe Weiler E50-HD teach-in draaibank bij Laagland aangeschaft.

Stork gebruikt in Nederland en België al jaren Weiler teach-in draaibanken. Het zijn betrouwbare partners in de productie en nu was het tijd voor een volgende stap. Tijdens een bezoek aan de Weiler fabriek in Emskirchen (D) concentreerden de mensen van Stork zich vooral op toegankelijkheid, bedieningsinterface en veiligheid van de nieuw aan te schaffen machine. Op al deze punten scoorde de Weiler E50-HD hoog. De vernieuwde frameconstructie biedt de gebruiker een optimaal zicht en een goede ergonomie tijdens zijn werkzaamheden. Het nieuwe frame is stabieler en zorgt ervoor dat de koelemulsie netjes binnen de machine blijft. De SL2 software maakt het werken met de Siemens 840D SL nog eenvoudiger en biedt handige extra’s voor optimaal draadsnijden. De gebruiker heeft de handwielen en belangrijke functies binnen handbereik aan het bedieningspaneel van de machine. Hiermee is de bedieningsinterface nog gebruiksvriendelijker geworden. De Weiler draaibanken staan garant voor veilig gebruik. Elke machine draagt het GS zegel van Geprüfte Sicherheit.

Weiler op EMO
De E50-HD is een van de machines die Weiler zal demonstreren op de EMO. Samen met Kunzmann en retrofit-specialist WMS presenteert de Duitse machinefabrikant op een stand van ruim 630 vierkante meter machines en oplossingen voor nauwkeurig draaien, frezen en boren. Met 17 draai- en freesbanken en een montageboormachine VOM50 wordt een compleet overzicht gegeven van het brede portfolio: van conventionele en handmatig bedienbare modellen voor opleiding en de productie van enkelstuks tot en met CNC-draaimachines voor de serieproductie. Ook heeft Weiler het nodige te bieden in het kader van Industrie 4.0, zoals WCM – Contition Monitoring. Hiermee worden tijdens de EMO vijf machines op de stand en één machine op de fabriek bewaakt.

Laagland-leveranciers op EMO
Naast Weiler, Soraluce en Index/Traub presenteren ook andere leveranciers van Laagland zich op de EMO. Zoller, producent van voorinstelapparatuur, (hal 3, stand D29) presenteert onder meer de SmileCompact, de Smile en Venturion 450 (nieuw design en software), Tool Management Solutions en de Smart Cabinets software gestuurde gereedschapskasten. Gereedschappenproducent Mapal (hal 4, stand A18) toont onder meer diepgatboren voor de kleinste diameters, het droog bewerken van Composiet-Aluminium verbindingen, de nieuwe TTD-Tritan-drill en de Mega-Drill-Steel-Plus. Roemheld (hal 4, stand E54) is present met elektronische wegmeetsysteem in spanelementen, excentrische borings-spanners voor 5-zijdige bewerkingen, een uitbreiding van het pakket elektrische zwenkspanners, pneumatische zwenkspanners (zelf-borgend), het Stark nulpuntsysteem Connect en Airtec met sensoren voor industrie 4.0 en de Stark robotgrijper voor pallet handling met medium doorvoer. Andere leveranciers van Laagland zijn Elb-Schliff (hal 11, stand D46), Lokoma (hal 6, stand H02), Showa Tools (hal 3, stand A09) en Suhner Automation (hal 17, stand C81).

Weiler, EMO Hannover
Hal 17, stand A16

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Taiwan voorziet mondiale maakindustrie van smart machines

02-11 Taiwan, in omvang de vijfde exporteur van gereedschapsmachines ter wereld, heeft Industrie 4.0 al…

Automatisering

Mazak introduceert flexibele cobotautomatisering

27-10 In combinatie met een bewerkingsmachine, zoals het QTE 200 SG draaicentrum dat Mazak op…

Verspanen

Positieve energie vult beurshallen van EMO Milano

06-10 Vergeleken met zes jaar geleden, toen de EMO ook in Milaan werd georganiseerd, was…

MetavakNieuws

Modern gereedschapsbeheer met Zoller

29-09 METAVAK wordt na de Nederlandse Metaaldagen de tweede vakbeurs waar Laagland dit najaar exposeert.…

Verspanen

Mazak zet automatisering in spotlight op EMO

22-09 De Mazak-stand op EMO 2021 zal zich richten op technologie die bewerkingsmachine sneller, productiever,…

Verspanen

Nieuwe (EMO Milano 2021) editie VerspaningsNieuws

16-09 Het magazine staat boordevol met artikelen over de verspaning in de breedste zin van…

Verspanen

DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

14-09 Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de…

Verspanen

EMO loopt als rode draad door nieuwe editie VerspaningsNieuws

30-07 Nog een maand tot de deadline (vrijdag 3 september 2021) en de nieuwe editie…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X