Veel noviteiten tijdens open huis Tauring

0

Het open huis van de Italiaanse Tauring Group (19 en 20 oktober in Bassano del Grappa) stond in het teken van de integratie van Pedrazzoli, dat in 2015 is overgenomen. Daarnaast presenteerde de producent van profielbuigmachines veel productnieuws.

Tauring is producent van een breed programma; van eenvoudige handbediende machines tot compleet CNC gestuurde machines. De afgelopen jaren heeft het productenpakket een metamorfose ondergaan. Tijdens het open huis werden enkele nieuwe modellen geïntroduceerd, waaronder een volledig elektrische profielwalsmachine model Delta 70 CNCi-E. Naast de bedieningsvriendelijke CNC besturing kan deze machine ook worden uitgevoerd met een Load Cell. Deze cel meet tijdens het walsen de hardheid van het product en past hierop de instellingen van de machine aan, wat de nauwkeurigheid ten goede komt.

Nieuw is ook het automatische radiusmeetsysteem dat optioneel aan een profielwals met een CNC besturing kan worden toegevoegd. Naast het meten en corrigeren van de radius meet dit systeem ook de afgelegde weg.

Combinatie doorn- en profielbuigmachine
Het beste bewijs voor de geslaagde integratie van de Tauring en Pedrazzoli producten zijn de Alpha 80 en 100 Hybrid: een combinatie van een doornbuigmachine en een profielbuigmachine; het beste van twee werelden gecombineerd in één machine.

Tauring wordt in Nederland vertegenwoordigd door Tuwi. Binnenkort staan in de showroom van Tuwi in Winterswijk de Delta 70 CNCi-E elektrische profielwals met Load Cell en automatisch radiusmeetsysteem en een Alfa 50 CNC4/3 demonstratiegereed opgesteld.

Lees hier de speciale TUWI SALE krant van Oktober 2017Tuwi-Sale-Krant