Nieuwe NSK-catalogus rond precisie machinecomponenten

0

In de nieuwe editie van haar catalogus met precisie machinecomponenten geeft NSK een actueel overzicht van haar lineaire geleidingen, kogelomloopspindels en monocarriers.

In het meer dan 700 pagina´s lange overzicht staat daarnaast ook een merkonafhankelijke gids voor de selectie en berekening van de levensduur van lineaire componenten voor installaties of voor toepassingen in de machinebouw. Zo zijn er bijvoorbeeld 60 pagina’s gewijd aan het verstrekken van merkonafhankelijke neutrale informatie over de keuze van de kogelomloopspindels. Deze pagina’s vormen een aanvulling op de presentatie van het assortiment kogelomloopspindels van NSK, die nog eens 400 pagina’s beslaat.

De hoofdstukken over lineaire geleidingen beslaan meer dan 300 pagina’s en bevatten gedetailleerde informatie over de productkeuze en levensduurberekening. Nog eens 140 pagina’s zijn gewijd aan de oplossingen van NSK, die bestaan uit: kant-en-klare lineaire assen met lineaire geleidingen (Monocarrier, Toughcarrier); kogelomloopspindels met lagers en toebehoren (zoals sensoren); en tot slot behuizingen en motoradapters.

Het geheel biedt de gebruikers een uitgebreid overzicht van lineaire geleidingen en aandrijfeenheden met praktijkgerichte technische beschrijvingen en selectiehulpmiddelen.

Nieuw in deze editie zijn de gamma´s die NSK de afgelopen maanden op de markt bracht, zoals de  DIN-conforme hoge snelheid kogelomloopspindels voor gereedschapsmachines (geproduceerd conform DIN 69051/ISO 3408) de precisie kogelomloopspindels waarbij de as en moer uitwisselbaar zijn. Voor het eerst is ook de PR/LPR-reeks precisie kogelomloopspindels opgenomen.

Een gedrukte versie kan besteld worden bij NSK, de online download is hier beschikbaar.