Okuma groeit en breidt uit met nieuwe faciliteiten

In augustus heeft Okuma een geavanceerde productiefaciliteit in Taiwan in gebruik genomen. Daarnaast heet de CNC-leverancier de bouw aangekondigd van een vierde slimme fabriek nabij het Japanse hoofdkantoor. Deze volledig geautomatiseerde fabrieken maken volledige start-tot-eindproductie van de draaibanken, bewerkingscentra en dubbelkolomsmachines mogelijk. Om de technische ondersteuning en klantenservice te verbeteren, heeft Okuma onlangs ook een speciaal technisch centrum in India geopend.

De nieuwe fabriek in Taiwan is een reactie op de groeiende internationale vraag naar Genos-draaibanken en verticale bewerkingscentra en de positieve economische ontwikkeling van opkomende markten in Azië. Met behulp van de reeds opgedane ervaringen van de slimme fabrieken Dream Site 1 en Dream Site 2, heeft Okuma hetzelfde hoge niveau van automatisering en IIoT-connectiviteit toegepast op deze ultramoderne fabriek. Om een productiecapaciteit van 300 eenheden per maand te bereiken, maakt de faciliteit met een oppervlakte van 14.300 m³ gebruik van de slimme productieoplossing Connect Plan van Okuma. Dankzij deze oplossing kunnen slimme machines met elkaar gekoppeld worden, kan de werking en machinevoortgang bewaakt worden en worden daarnaast nauwkeurige werkinstructies geleverd via het IIoT. Realtime gegevensanalyse en geavanceerde visualisatie (van machinebedrijf tot assemblagewerk) dienen om de productiviteit te maximaliseren en de productie op dagelijkse basis te evolueren.

Verhogen van de productiecapaciteit met 30 procent
De Japanse Kani-fabriek was als geïntegreerde productiebasis essentieel voor de productie van de dubbelkolomsmachines en de verticale- en horizontale bewerkingscentra van Okuma. De toenemende behoefte aan high-mix, low-volume productie heeft ertoe geleid dat Okuma een nieuwe slimme fabriek aan de Kani-basis heeft toegevoegd. Net als de nieuwe fabriek in Taiwan en de Dream Site 2 van Okuma, die in 2017 is geopend, combineert K6 Connect Plan, slimme machines, robots en flexibele productiesystemen (FMS) om 24/7 productie van machineonderdelen mogelijk te maken. Door de geautomatiseerde productie van onderdelen te synchroniseren met het assemblageproces, wil Okuma de totale productiecapaciteit voor haar bewerkingscentra met 30 procent verhogen. De bouw van K6 start in augustus en de nieuwe fabriek zal naar verwachting in mei 2019 operationeel zijn.

Okuma

K6, de nieuwste toevoeging aan de Kani-fabriek van Okuma, combineert Connect Plan, slimme machines, robots en flexibele productiesystemen (FMS) om efficiënte high-mix, low-volume productie mogelijk te maken.

Uitgebreide verkoop- en serviceactiviteiten
De economische groei in India heeft geresulteerd in een toename van de lokale industrie. Om aan de eisen van fabrikanten uit de automobiel-, landbouw- en bouwsector te voldoen, heeft Okuma deze zomer haar eerste in India gevestigde verkoop- en technische servicebasis geopend. Net als de Okuma Technical Centers (OTC) in Europa, biedt deze nieuwe faciliteit fabrikanten de mogelijkheid producten aan te schaffen en tevens te voorzien van snellere en uitgebreidere service en after-salesondersteuning. Bezoekers van de faciliteit kunnen Okuma’s nieuwste innovaties in de showroom bekijken en zelfs testafsnijdingen op de machines uitvoeren. Ze zijn ook in staat om voorstellen en productie-uitdagingen te bespreken met de Okuma-experts ter plaatse.

Okuma

Okuma heeft de hoge niveaus van automatisering en IIoT-connectiviteit van eerdere slimme fabrieken toegepast in de nieuwe fabriek in Taiwan.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Okuma kondigt energie-efficiënte “Green-Smart Machines” aan

02-12 Okuma is van plan zijn klanten in de nabije toekomst “Green-Smart Machines” aan te…

Plaatbewerking

Aida, Amada, Bystronic en Trumpf winnen EuroBlech Awards

26-10 Ongeveer 60 deelnemende bedrijven stelden zich in vijf categorieën kandidaat voor de Euroblech Award.…

Verspanen

Personeelstekort en kleine series leiden bij Bos Verspaning tot automatiseren

29-09 Om de vraag naar zeer wisselende onderdelen in zowel kleine als grote series te…

MetavakNieuws

Style draait en freest op METAVAK

27-09 Style zal twee populaire machines presenteren op METAVAK: de 510 draaibank en de BT1500…

Transport en Logistiek

Next level machinetransport

24-08 Jan van Dam vervoert al een aantal jaren alle machines die Okuma Benelux bij…

Verspanen

Hoog vermogen op subspil geeft productiviteitsvoordeel

05-07 Handjes aan de machine besparen. Dat was voor directeur/eigenaar Han Wildenborg van WIHA de…

Transport en Logistiek

Jan van Dam klaart ‘zware’ klus voor Okuma en Witec

04-07 Zelf kijkt Jan van Dam met veel genoegen op dit project terug. “Want zo’n…

Verspanen

Okuma ontwikkelt verticale VT1000EX draaibank voor zware bewerkingen

06-04 Het model vereenvoudigt de bewerking van moeilijk te bewerken materialen dankzij de stabiele bouwwijze.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen