Okuma kondigt energie-efficiënte “Green-Smart Machines” aan

Milieuvriendelijke productie, minder energieverbruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zijn eisen die steeds meer bedrijven willen en moeten realiseren.

Okuma streeft ook actief naar decarbonisatie binnen zijn eigen productiefaciliteiten en heeft in zijn belangrijkste fabrieken al een CO2-neutrale productie bereikt met behulp van automatisering en procesoptimalisatie.

Okuma is van plan zijn klanten in de nabije toekomst “Green-Smart Machines” aan te bieden om hen te helpen het operationele energieverbruik aanzienlijk te verminderen zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.

Economische en maatschappelijke overwegingen dwingen bedrijven om prioriteit te geven aan energie-efficiënte productiemethoden en oplossingen te vinden die de productietijden en het energieverbruik van machines verminderen. Okuma heeft nu een oplossing voor deze uitdaging bedacht: Het bedrijf heeft zijn bewerkingsmachines omgevormd tot een nieuwe generatie “Green-Smart Machines”. Zij ondersteunen een efficiënte en rendabele productie.

Innovatieve technologie voor milieuvriendelijke productie

Met het label “Green-Smart Machines” markeert Okuma zijn machines, waarvan is aangetoond dat ze het energieverbruik aanzienlijk verlagen en tegelijkertijd optimale precisie en efficiëntie in de productie behouden. Okuma doet dit met behulp van zelf ontwikkelde intelligente technologieën. Het Thermo-Friendly Concept bijvoorbeeld, compenseert temperatuurschommelingen en zorgt voor uitzonderlijke maatvastheid bij continu langdurig gebruik. Hierdoor hoeven de machines niet te worden opgewarmd, wat energie en geld bespaart.

De ECO Suite plus biedt aanvullende autonome energiebesparende mogelijkheden. Deze omvatten het regelen van inefficiënte pomprotatie, het bewaken van de continue werking van gedecentraliseerde apparatuur en het registreren van CO2-emissies.

Tevens heeft Okuma de spindelkoelsystemen geoptimaliseerd dankzij innovatieve bedieningscontrole technologie. Deze zorgt voor een zelfvoorzienende balans tussen een stabiele nauwkeurigheid en energiebesparing, waardoor het energieverbruik met maar liefst 68% wordt verminderd.

Okuma streeft naar CO2-neutrale productie

Okuma streeft ook actief naar decarbonisatie binnen zijn eigen productiefaciliteiten en heeft in zijn belangrijkste fabrieken al een CO2-neutrale productie bereikt met behulp van automatisering en procesoptimalisatie. De fabrikant van werktuigmachines maakt ook steeds meer gebruik van hernieuwbare, koolstofvrije energiebronnen in een poging om fossiele brandstoffen zo snel mogelijk uit te bannen. In de drie belangrijkste Japanse productievestigingen wordt sinds oktober 2022 uitsluitend groene stroom gebruikt. Uiteindelijk zullen deze slimme fabrieken ook de “Green-Smart Machines” CO2-neutraal produceren.

Meer efficiëntie, meer klimaatbescherming

“Het is onze uitgesproken missie om samen met onze klanten oplossingen te vinden voor de sociale, ecologische en economische uitdagingen van de maakindustrie”, zegt Norbert Teeuwen, Managing Director van Okuma Europe. “Door onze ‘Green-Smart Machines’ te gebruiken, leveren onze klanten een beslissende bijdrage aan de bescherming van het klimaat en profiteren ze van de grootste output en precisie in hun werk.” Daarom werkt Okuma hard om de ‘Green-Smart Machines’ nog verder te verbeteren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

Next level machinetransport

24-08 Jan van Dam vervoert al een aantal jaren alle machines die Okuma Benelux bij…

Transport en Logistiek

Jan van Dam klaart ‘zware’ klus voor Okuma en Witec

04-07 Zelf kijkt Jan van Dam met veel genoegen op dit project terug. “Want zo’n…

Verspanen

Okuma ontwikkelt verticale VT1000EX draaibank voor zware bewerkingen

06-04 Het model vereenvoudigt de bewerking van moeilijk te bewerken materialen dankzij de stabiele bouwwijze.…

Verspanen

Okuma onthult zijn ‘best bewaarde geheim’ op GrindingHub

21-03 Waar Okuma minder om bekend staat is dat het al meer dan 100 jaar…

Toeleveren

Nieuwe huisvesting Dictator duurzaam en comfortabel

14-02 “Hier kunnen we echt vele jaren vooruit”, zeggen commercieel directeur Harry Werkman en technisch…

Verspanen

Nieuw bewerkingscentrum Okuma voor grote werkstukken

09-02 De afmetingen en prestatiemogelijkheden van de nieuwe MA-8000H zijn enorm verhoogd in vergelijking met…

Verspanen

Nieuwe generatie geeft JEVA Metaalbewerking duw richting toekomst

23-06 Met een stabiele basis werkt JEVA nu aan meer spreiding en verdere groei. Om…

Verspanen

Okuma presenteert wereldprimeur op EMO Milano

07-06 Op EMO Milano presenteert Okuma het nieuw ontwikkelde horizontale bewerkingscentrum MA-600HIII als wereldprimeur. Dankzij…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen