Okuma kondigt energie-efficiënte “Green-Smart Machines” aan

Milieuvriendelijke productie, minder energieverbruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zijn eisen die steeds meer bedrijven willen en moeten realiseren.

Okuma streeft ook actief naar decarbonisatie binnen zijn eigen productiefaciliteiten en heeft in zijn belangrijkste fabrieken al een CO2-neutrale productie bereikt met behulp van automatisering en procesoptimalisatie.

Okuma is van plan zijn klanten in de nabije toekomst “Green-Smart Machines” aan te bieden om hen te helpen het operationele energieverbruik aanzienlijk te verminderen zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.

Economische en maatschappelijke overwegingen dwingen bedrijven om prioriteit te geven aan energie-efficiënte productiemethoden en oplossingen te vinden die de productietijden en het energieverbruik van machines verminderen. Okuma heeft nu een oplossing voor deze uitdaging bedacht: Het bedrijf heeft zijn bewerkingsmachines omgevormd tot een nieuwe generatie “Green-Smart Machines”. Zij ondersteunen een efficiënte en rendabele productie.

Innovatieve technologie voor milieuvriendelijke productie

Met het label “Green-Smart Machines” markeert Okuma zijn machines, waarvan is aangetoond dat ze het energieverbruik aanzienlijk verlagen en tegelijkertijd optimale precisie en efficiëntie in de productie behouden. Okuma doet dit met behulp van zelf ontwikkelde intelligente technologieën. Het Thermo-Friendly Concept bijvoorbeeld, compenseert temperatuurschommelingen en zorgt voor uitzonderlijke maatvastheid bij continu langdurig gebruik. Hierdoor hoeven de machines niet te worden opgewarmd, wat energie en geld bespaart.

De ECO Suite plus biedt aanvullende autonome energiebesparende mogelijkheden. Deze omvatten het regelen van inefficiënte pomprotatie, het bewaken van de continue werking van gedecentraliseerde apparatuur en het registreren van CO2-emissies.

Tevens heeft Okuma de spindelkoelsystemen geoptimaliseerd dankzij innovatieve bedieningscontrole technologie. Deze zorgt voor een zelfvoorzienende balans tussen een stabiele nauwkeurigheid en energiebesparing, waardoor het energieverbruik met maar liefst 68% wordt verminderd.

Okuma streeft naar CO2-neutrale productie

Okuma streeft ook actief naar decarbonisatie binnen zijn eigen productiefaciliteiten en heeft in zijn belangrijkste fabrieken al een CO2-neutrale productie bereikt met behulp van automatisering en procesoptimalisatie. De fabrikant van werktuigmachines maakt ook steeds meer gebruik van hernieuwbare, koolstofvrije energiebronnen in een poging om fossiele brandstoffen zo snel mogelijk uit te bannen. In de drie belangrijkste Japanse productievestigingen wordt sinds oktober 2022 uitsluitend groene stroom gebruikt. Uiteindelijk zullen deze slimme fabrieken ook de “Green-Smart Machines” CO2-neutraal produceren.

Meer efficiëntie, meer klimaatbescherming

“Het is onze uitgesproken missie om samen met onze klanten oplossingen te vinden voor de sociale, ecologische en economische uitdagingen van de maakindustrie”, zegt Norbert Teeuwen, Managing Director van Okuma Europe. “Door onze ‘Green-Smart Machines’ te gebruiken, leveren onze klanten een beslissende bijdrage aan de bescherming van het klimaat en profiteren ze van de grootste output en precisie in hun werk.” Daarom werkt Okuma hard om de ‘Green-Smart Machines’ nog verder te verbeteren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Slijpen volgens de hoogste productienormen

10-05 De compacte slijpmachine GP25W is ideaal voor de precisiebewerking van kleine onderdelen die bijvoorbeeld…

Verspanen

Okuma rust machines uit met energiebesparende functies

25-04 Niet alleen tijdens het productieproces verbruiken werktuigmachines energie. Lange stilstandtijden, het onnodig draaien van…

TechnishowNieuws

Okuma draaicel is eenvoudige start in automatisering

09-03 De Genos L2000-e CNC-draaibank met de Robot Cell werd vorig jaar als totaalpakket voorgesteld…

Verspanen

Okuma presenteert CNC-innovaties op Nortec

10-01 Als een van de wereldleiders op het gebied van CNC-bewerkingsmachines zal Okuma zijn hoogwaardige…

Verspanen

Open huis Okuma in Europees hoofdkwartier

30-10 “Energiebesparing, efficiënt gebruik van grondstoffen en een gebrek aan gespecialiseerde werknemers vormen voor onze…

Verspanen

Nieuwe CNC-besturing Okuma heeft uitgebreide functies voor cyberbeveiliging

03-10 Met drie wereldpremières, verschillende Europese premières, opvallende automatiseringsoplossingen en de nieuwe CNC-machinebesturing OSP-P500, was…

Verspanen

Okuma pakt uit bij dubbel jubileum

21-08 De Japanse fabrikant van CNC-bewerkingsmachines viert dit jaar twee jubilea – de 125e verjaardag…

Verspanen

Okuma viert 125-jarig bestaan met een jaar vol mijlpalen in het verschiet

07-04 Voortdurende verdere ontwikkeling met focus op de eisen van de klant is sinds de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV