Okuma met compacte 5-asser op METAVAK

0

Met de Genos M460V-5AX brengt Okuma een volgende generatie 5-assige bewerkingscentra op de markt. Het simultane bewerkingscentrum van de Japanse machinefabrikant zal tijdens METAVAK op de stand van Gelderblom voor het eerst aan de Nederlandse metaalindustrie worden getoond.

Het 5-assige simultane bewerkingscentrum Genos M460V-5AX is stabiel, krachtig en nauwkeurig bij een compact footprint. Daarvoor zorgen onder meer een dubbel gietijzeren machineframe, 22KW spindelvermogen, 15.000 toeren op de spil en de hoog nauwkeurige geleidingen met voorgespannen kogelomloopspindels in de 3 hoofdassen X,Y en Z. Daarmee is de machine breed inzetbaar van titanium en RVS tot matrijzenbouw en de productie van precisieonderdelen. De dynamische Trunnion tafel is eveneens nauwkeurig, stabiel en biedt met een hoge rotatiesnelheid goede prestaties op het gebied van 5-assig bewerken.

Een volgend onderscheidend kenmerk is de eigen OPS besturing van Okuma die standaard wordt geleverd met het intelligente 5-AX Auto Tuning System. Dit systeem dat Okuma in 2015 voor het eerst op haar machine-serie introduceerde, zorgt op de Genos M460V-5AX voor automatische correctie van geometrische afwijkingen die met 5-assige bewerkingen kunnen ontstaan. Daarvoor wordt vooraf met een meetsonde een initiële meting op meerdere indexeringsposities uitgevoerd. Gevonden afwijkingen in de tafelpositie worden automatisch in het programma gecorrigeerd. Het 5-AX Auto Tuning System levert de eindgebruiker een hogere maatnauwkeurigheid en hogere productiviteit op. “Met de introductie van de Genos M460V-5AX biedt Okuma een instapmodel dat een breder marktsegment aan zal spreken,” aldus Rik van de Valk van Gelderblom, die de machine tijdens de METAVAK voor het eerst aan de Nederlandse metaalindustrie zal presenteren.

Gelderblom, standnummer 253