Okuma pakt uit bij dubbel jubileum

Met drie wereldpremières, verschillende Europese premières, opvallende  automatiseringsoplossingen en de nieuwe CNC-machinebesturing OSP-P500, is de presentatie van Okuma Europe op de EMO niet te missen.

Een wereldpremière op de stand van Okuma is het horizontale bewerkingscentrum MB-5000HII met snelle automatisering met een hogere productiviteit en een nieuw machineontwerp.

De Japanse fabrikant van CNC-bewerkingsmachines viert dit jaar twee jubilea – de 125e verjaardag van de Okuma Corporation en de 60e verjaardag van zijn intelligente CNC-machinebesturing OSP.

De nieuwe, innovatieve versie van deze machinebesturing presenteert Okuma nu voor het eerst in Europa live op de EMO Hannover. De OSP-P500 stelt de eisen van de klant centraal en zorgt voor maximale precisie, uitgebreide cyberbeveiligingsfuncties, kortere verwerkingstijden en een grotere energie-efficiëntie. Verschillende NC-masters stellen vakbezoekers in staat om de nieuwe CNC-besturing en het bedieningsgemak direct op de beursstand te testen.

Wereldpremières

Daarnaast kan het beurspubliek een breed portfolio aan werktuigmachines verwachten. “We introduceren een aantal verbluffende innovaties op het gebied van automatisering en groene technologie”, zegt Norbert Teeuwen, managing director van Okuma Europe.

Deze omvatten het horizontale bewerkingscentrum MB-5000HII met snelle automatisering met een hogere productiviteit en een nieuw machineontwerp. Ook de multitasking machine MULTUS B300II en de draaibank LB3000 EX III worden voor het eerst gepresenteerd. Alle drie machines zijn uitgerust met de nieuwe OSP-P500 besturing en een nieuw ontwerp.

De nieuwe CNC-machinebesturing OSP-P500 zorgt voor maximale precisie, uitgebreide cyberbeveiligingsfuncties, kortere verwerkingstijden en een grotere energie-efficiëntie.

De nieuwe CNC-machinebesturing OSP-P500 zorgt voor maximale precisie, uitgebreide cyberbeveiligingsfuncties, kortere verwerkingstijden en een grotere energie-efficiëntie.

Vakbezoekers krijgen ook drie Europese premières voorgeschoteld, waaronder het 5-assige bewerkingscentrum GENOS M560V-5AX. Alle machines kunnen direct worden ervaren tijdens diverse demo’s en spannende live bewerkingssessies, waarbij de voordelen en mogelijkheden van het nieuwe machineontwerp te zien zijn.

Veel van de eigen automatiseringsoplossingen maken ook deel uit van het tentoongestelde machinepark, evenals een groot aantal systemen van al lang bestaande en bekende automatiseringspartners. Deze alles-in-één oplossingen ondersteunen bedrijven om de efficiëntie, productiviteit en capaciteitsbenutting van hun machines te verhogen.

Rondleiding

Daarnaast krijgen bezoekers de mogelijkheid om gedetailleerde inzichten te krijgen in het Okuma-portfolio als onderdeel van een exclusieve rondleiding: de CNC-fabrikant van bewerkingsmachines maakt deel uit van de rondleidingen ‘Productiviteit ontmoet automatisering’ en ‘Intelligent Manufacturing through Digitalisation’, die meerdere keren per dag plaatsvinden in kleine groepen onder leiding van ervaren gidsen.

Okuma
Hal 15, stand B36

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

EMO Hannover is geopend

19-09 Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten…

Verspanen

Nieuwe 5-asser Heller vanaf basis ontworpen voor flexibele serieproductie

12-09 Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale…

Verspanen

Matsuura met vier automatiseringsoplossingen op EMO

12-09 De Japanse fabrikant van hoogwaardige bewerkingscentra presenteert voor het eerst de MAM72-42V met een…

Verspanen

Hembrug met combinatie harddraaien-finishen op EMO

11-09 Met het combineren van finishtechnieken in de MikroTurnGrind 100 verlegt Hembrug, de Nederlandse fabrikant…

Verspanen

Diepboren voor staal en gietijzer

11-09 De volhardmetalen diepboren zijn optimaal beschermd door een innovatieve coating met HiPIMS-technologie in het…

Verspanen

Verstelbare gedempte kotterbaar

11-09 Lange gereedschapsuitsteeklengtes kunnen ervoor zorgen dat een gereedschap gaat oscilleren bij het kotteren van…

Verspanen

En dat is zeven….

10-09 Spansystemen van HWR zijn bij uitstek geschikt om zowel kubusvormige als ronde componenten optimaal…

Verspanen

Slimme en duurzame innovaties bij Ceratizit op EMO

09-09 De toekomst van productie is slim, zoveel is zeker. Maar de wegen naar een…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema