Olmia Robotics ontvangt groeikapitaal van investeerder

Olmia Robotics, system integrator van industriële automatiseringsoplossingen op basis van cobot-technologie, ontvangt groeikapitaal van F3 Capital. Deze investering stelt Olmia in staat de organisatie verder op te schalen en te investeren in commerciële slagkracht en product & technologieontwikkeling.

Cobots zijn een oplossing om processen te automatiseren en medewerkers te ondersteunen.  De cobotmarkt is sterk in ontwikkeling en groeit met 40% per jaar.

Collaboratieve robots (cobots) zijn een oplossing om processen te automatiseren en medewerkers te ondersteunen. Ze zijn relatief klein, inzetbaar op verschillende plekken, in staat om uiteenlopende taken uit te voeren en bovenal veilig. Olmia in Tiel is hiermee hard gegroeid de afgelopen jaren. “Steeds meer MKB-bedrijven zien de voordelen van cobots als automatiseringsoplossingen en bovendien gaan de ontwikkelingen van cobot-technologie heel hard”, zegt algemeen directeur Peter van Olm. “We zijn blij dat we – met F3 als partner – in staat zijn onze positie in de markt te verstevigen.”

Enthousiast over cobotmarkt

Olmia heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt sinds de oprichting 5 jaar geleden. De onderneming heeft zich de afgelopen jaren weten te positioneren als marktleider in Nederland. De cobotmarkt is sterk in ontwikkeling en groeit met 40% per jaar. F3 Capital is een ondernemende investeringsmaatschappij die investeert in goed gepositioneerde ondernemingen, actief in snelgroeiende industrieën. De investeerder committeert significant kapitaal aan ondernemingen om hun groeiagenda te financieren. “We zijn enthousiast over de cobotmarkt en onder de indruk van de groei die Olmia heeft weten te realiseren. We kijken er naar uit om met het team van Olmia samen te werken aan verdere groei. F3 heeft de ambitie om verder te investeren in ondernemingen die actief zijn in de industriële automatiseringsmarkt”, aldus Maarten Reef, Investment Director bij F3 Capital.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Olmia Robotics opent Experience Center

26-08 Olmia Robotics opent op 2 september haar Experience Center in Tiel. Hier kunnen mensen…

Automatisering

Themadag vision met cobots

01-05 Zoals Force/Torque sensoren collaboratieve robotarmen het gevoel van een menselijke hand geven, zo krijgen…

Automatisering

Olmia Robotics dealer MiR en Nord Modules

28-02 Olmia Robotics in Tiel, system integrator van cobots, is dealer geworden van de AGV’s…

Automatisering

Robotevenement voor verspaners

19-12 Teqnow, het platform van Koninklijke Metaalunie dat de aandacht voor en toepassing van toptechnologie…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X