Olmia Robotics dealer MiR en Nord Modules

0

Olmia Robotics in Tiel, system integrator van cobots, is dealer geworden van de AGV’s van MiR. Om het aanbod compleet te maken is daar het dealerschap van Nord Modules bijgekomen.

 

De Automated Guided Vehicles (AGV) worden ingezet voor allerlei logistieke handelingen op productievloeren en in magazijnen. De wagens zijn voorzien van camera’s en sensoren en vinden, gecombineerd met software, zelf hun weg op de vloer. Met een draagvermogen van 100 tot 500 kilo, zijn ze geschikt voor het vervoer van veel verschillende producten.

Opzetstuk
Nord Modules is haar producten gaan ontwikkelen op de AGV’s van MiR. Met het opzetstuk TM150, dat op de MiR zelf gemonteerd wordt, kan met behulp van diverse ‘gates’ de MiR zelfstandig producten ophalen en wegbrengen. Zo is het mogelijk zonder tussenkomst van werknemers producten te verplaatsen tussen verschillende logistieke processen. Nord Modules maakt met haar producten kostenefficiënt transport van payloads tot 153 kg mogelijk, waardoor personeel wordt ontlast en vrijgemaakt voor activiteiten met een hogere waarde. Het zijn flexibele standaardproducten, die ingezet kunnen worden zonder de noodzaak om interne workflows of de productievloer fysiek aan te passen.

OlmiaRobotics-MiR100