Omvangrijk kennisprogramma op MIX Noordoost

Het kennisprogramma voor de eerste editie van Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost op 18 en 19 mei in Evenementenhal Hardenberg is bekend. Dit bestaat onder meer uit presentaties over effectief werkvoorbereiden dankzij digitalisering, snel en winstgevend robotiseren en ketensamenwerking met als praktijkvoorbeeld TechNet. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met Koninklijke Metaalunie, Boost Smart Industry, Verenigde Maakindustrie Oost en Industrial Design Center.

De invulling van het kennisprogramma op MIX Noordoost is tot stand gekomen aan de hand van de behoefte van de bezoeker.

“Het is belangrijk om bij te blijven in deze snel veranderende wereld. Er speelt veel op het gebied van flexibeler produceren, automatiseren, digitalisering en circulariteit. Ook zijn er uitdagingen als het tekort aan personeel, schaarste aan grondstoffen en de hoge energieprijzen. Kennis opdoen is een must, net als het delen van ervaringen. Daarom is een platform als MIX Noordoost waar theorie en praktijk samenkomen van essentieel belang”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens beursorganisatie Easyfairs Nederland.

Kennisprogramma bekend

De invulling van het kennisprogramma is tot stand gekomen aan de hand van de behoefte van de bezoeker. Plaggenmarsch: “De bezoeker heeft handvatten nodig om zijn dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en zijn bedrijf toekomstbestendig te maken. Daar speelt dit programma op in.” Het programma bestaat onder meer uit zes lezingen van Teqnow over actuele thema’s zoals effectief werkvoorbereiden dankzij digitalisering, hoe kom ik tot een papierloze fabriek en snel en winstgevend robotiseren. Teqnow geeft antwoorden op vragen als ‘moet ik gaan robotiseren?’, ‘wat kan ik automatiseren?’ en ‘welke partners kan ik inzetten om een product te maken?’.

Andere programmaonderdelen zijn een sessie van Boost Smart Industry over ‘Haal de robot/cobot uit de mens’ en ‘Hoe zet ik digitalisering in om mijn processen te verbeteren?’. Verder organiseert Industrial Design Center een pressure cooker (geleide brainstorm) over het thema Mobiliteit van de toekomst samen met maakbedrijven, ontwerpbureaus en studenten IPO en ID. Daarnaast geeft Verenigde Maakindustrie Oost een sessie over ketensamenwerking met als praktijkvoorbeeld TechNet. Een cluster van bedrijven die de keten van het maken van een product vertegenwoordigen. Het kennisprogramma met actuele thema’s is ook via een livestream te volgen.

Experiences

Verder zijn op MIX Noordoost verschillende experiences waar de bezoeker zelf kan zien, voelen en ervaren wat technologie kan bieden. Bijvoorbeeld vraagstukken over 3D printen. “Als de bezoeker zelf een onderdeel heeft en wil weten of dat 3D geprint kan worden, kan hij dit meenemen naar de 3D Experience op de beurs. Daar staan allerlei printers klaar en kan getest worden of iets werkt en haalbaar is”, aldus Plaggenmarsch. Verder is er een materialententoonstelling van Material District waar de bezoeker de meest innovatieve materialen vindt en een industrial Reality Hub met veel demonstraties.

Activiteiten voorafgaand aan beurs

Er zijn ook een aantal activiteiten in aanloop naar MIX Noordoost, zoals een netwerkborrel Robotisering & Zakendoen in Duitsland op locatie bij exposant ESPS inclusief een rondleiding bij het Robotics Experience Center op woensdag 30 maart. Daarnaast is er een webinar ‘In 6 stappen klaar voor de Duitse markt’ op dinsdag 12 april. Exposant Klaar voor DE start helpt vakprofessionals om hun marktgebied uit te breiden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Teqnow organiseert webinar: Het geheim van de smid

01-06 In het praktische webinar van Teqnow vertelt Yp Kroon van Octrooicentrum Nederland alles over…

Toeleveren

Whitepaper WBM: contouren dichtbij zetlijn

16-05 In stand 432 is het document met als thema ‘Producten met contouren dichtbij de…

Personeel en Opleiding

Trainingspartner STODT mag officieel Heidenhain certificaat uitreiken

16-05 Dit officiële certificaat mag alleen door een opleidingsinstituut worden uitgegeven, wanneer meer dan de…

Plaatbewerking

Binder3D kiest hoogwaardig lasersysteem met afzuigsysteem van Widenhorn

11-05 Alleen worden deze kansen pas ontdekt wanneer men aan de slag gaat en de…

Toeleveren

WOCKEN ontzorgt Hittech Landes met meetmiddelen

11-05 Bij Hittech Landes zijn heel wat meetmiddelen in gebruik. Het bedrijf is een specialist…

Toeleveren

HELUKABEL, partner voor de maakindustrie

11-05 Vanuit het Duitse logistieke centrum in Hemmingen-Stuttgart is HELUKABEL in staat om zeer korte…

Plaatbewerking

247TailorSteel bereidt tweede Nederlandse vestiging voor

11-05 247TailorSteel is een producent van delen uit plaat en buis, maar daarnaast vooral een…

Plaatbewerking

Proven Concepts creëert uit ideeën zichtbare oplossingen

10-05 Op MIX Noordoost zal Proven Concepts uitleggen dat persen niet alleen interessant is voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen