MIX Noordoost gaat voor frisse wind zorgen

De maakindustrie is druk bezig alle corona-perikelen definitief achter zich te laten. Dat merken Tim Lensen en Thomas Eilders van Easyfairs dagelijks in de aanloop naar MIX Noordoost, het nieuwe evenement voor de maakindustrie dat op 18 en 19 mei voor de eerste keer in Evenementenhal Hardenberg wordt gehouden. Ze zien dat mensen vooruit durven te kijken en een grote behoefte hebben om elkaar weer te ontmoeten. Voor exposanten die hierop willen inhaken, heeft Easyfairs een eenvoudig plug & play concept in petto: “Wij bieden het podium, zorgen voor de stand en helpen bij de voorbereiding. De exposanten hoeven alleen maar voor de inhoud te zorgen.”

Tim Lensen en Thomas Eilders zijn de adviseurs die vanuit Easyfairs de exposanten van MIX Noordoost begeleiden. “Wij bieden het podium, zorgen voor de stand en helpen bij de voorbereiding. De exposanten hoeven alleen maar voor de inhoud te zorgen.”

En inhoud is er meer dan genoeg, zo durven Tim en Thomas op basis van hun vele contacten met (potentiële) exposanten wel te zeggen. “Het is gewoon hartstikke druk in de maakindustrie, er zijn veel ontwikkelingen. Bedrijven hebben de afgelopen twee jaar niet stil gezeten qua innovatie. MIX Noordoost is hét moment om dat te laten zien.”

Platform voor maakindustrie

Easyfairs biedt met MIX (Maak Industrie Expo) een platform aan de maakindustrie in het noorden en oosten van ons land. Deze regio’s verdienen volgens de beursorganisator zo’n platform, want maar liefst 1 op de 3 Nederlandse maakbedrijven is hier gevestigd.

MIX wordt dan ook echt een evenement voor de maakindustrie. Het is veel meer dan een traditionele toeleveringsvakbeurs over inkopen en uitbesteden, hoewel dat zeker in de huidige tijd wel een belangrijk aspect is. De effecten van corona dwingen producenten van allerlei producten immers kritisch naar hun toeleverketens te kijken met het oog op de beschikbaarheid van onderdelen en levertijden. Dichter bij huis produceren komt dan nadrukkelijk in beeld. “Misschien kan je buurman op de hoek de onderdelen die je nodig hebt ook wel maken”, zegt Tim Lensen. “MIX Noordoost zal laten zien wat de regio allemaal heeft te bieden.”

Van idee tot productie

Maar het nieuwe evenement behelst veel meer. Het biedt een podium voor alle onderdelen van de productieketen: van idee tot productie. Via de exposanten en een reeks kennissessies kunnen bezoekers (beslissers of medebeslissers uit machine- en apparatenbouw, hightech- , metaalproducten, kunststof producten transportmiddelen of meubelindustrie uit de regio) informatie vergaren over alles wat voor hun bedrijf van belang is. Wat kan mijn bedrijf met cobots, robots, automatisering en digitalisering? Wat kan ik met 3D technieken en 3D printen? Welke kennis hebben mijn medewerkers nodig en hoe kom ik aan die medewerkers? Hoe speel ik in op circulariteit en duurzaamheid? MIX Noordoost biedt inspiratie en direct toepasbare kennis om met deze uitdagingen aan de slag te gaan.

Frisse wind

Dat gebeurt allemaal in een nieuwe setting. MIX Noordoost laat een frisse wind waaien door de Evenementenhal met nieuwe standbouw, themapleinen en een kennistheater met een doorlopend programma. “Het wordt een evenement dat twee dagen lang continu aan staat voor de maakindustrie-expert”, maakt Thomas Eilders duidelijk.

Brede steun

Easyfairs heeft het noodgedwongen uitstel van twee jaar corona benut om het concept aan te scherpen, onder de aandacht te brengen en uit te leggen. Met als resultaat brede steun. Er zijn veel partijen aangehaakt, zoals de Verenigde Maakindustrie Oost (VMO), Koninklijke Metaalunie en MEMA, een netwerk voor metaal- en machinebouwbedrijven net over de Duitse grens. Want ook dat is een belangrijk aspect van MIX: de weg bereiden naar de Duitse markt. Ook onderwijs- en onderzoeksinstellingen en de politiek doe mee. Ze zijn er allemaal bij op het nieuwe platform.
Tal van exposanten hebben eveneens vertrouwen in het nieuwe concept. Maakbedrijven als Itter, Masevon, Drabo, 247TailorSteel, Disselhorst Metaal en Tuinte hebben een stand geboekt, evenals diverse software- en robotleveranciers en startups die met innovatieve technieken zorgen voor procesverbeteringen en productverbeteringen. “We rekenen op 120 exposanten en willen daarmee een basis leggen waarop we kunnen voortborduren”, aldus Thomas.

Exposeren is aantrekkelijk

MIX Noordoost wordt georganiseerd door een nieuw jong team dat kiest voor een moderne eigentijdse aanpak en een aantrekkelijk aanbod voor exposanten om de drempel voor deelname zo laag mogelijk te houden. Er is bewust gekozen voor een kort intensief evenement van twee dagen. Hiervoor worden kant-en-klare pakketten inclusief standbouw aangeboden, zodat maar weinig voorbereidingstijd nodig is. Bovendien biedt de organisatie ondersteuning om maximaal rendement uit de deelname te halen met gebruik van moderne digitale middelen. Een LinkedIn training geeft exposanten de tools om hun bedrijf en de beurspresentatie goed onder de aandacht te brengen. Met de EasyGo technologie kunnen ze potentiële leads voorzien van alle informatie en makkelijk contact leggen. Wie zich op Duitsland wil richten, kan daarbij ook alle hulp krijgen. Tim: “We maken het voor iedere exposant zo makkelijk mogelijk om twee dagen te knallen!”
Alle informatie over deelname is verkrijgbaar bij Tim Lensen en Thomas Eilders, adviseurs van MIX Noordoost.

Speciale MIX Noordoost / Maakindustrie editie MetaalNieuws

Op dinsdag 10 mei 2022 verschijnt er weer een speciale MetaalNieuws editie met als thema MIX Noordoost / Maakindustrie. Standhouders van de MIX Noordoost kunnen in deze editie, middels een persbericht, aangeven wat zij op de beursvloer zullen gaan presenteren. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om in deze editie uw advertentie, advertorial of klantverhaal te presenteren. Voor meer informatie over deze speciale editie kunt u contact opnemen met Harold Draaijer of Vincent Span van 54U Media BV.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Kabinet steekt 30 miljoen euro extra in digitalisering maakindustrie

29-06 Hierin wordt regionaal samengewerkt aan het toepassen van innovatieve technologieën als kunstmatige intelligentie, robotica,…

Automatisering

Netwerk voor data uitwisseling SCSN in zee met KPN

27-06 Data wordt steeds crucialer in de bedrijfsvoering. De uitdaging daarbij is niet alleen het…

Automatisering

Nieuw directieteam CAD & Company

20-06 CAD & Company ondersteunt en begeleidt implementatieprocessen, innovatie- en digitaliseringstrajecten, biedt trainingen en deelt…

Automatisering

Unieke schakel tussen industrie en onderwijs

20-06 Hij vervolgt: “In 2007 hebben mijn vader en ik samen besloten het familiebedrijf op…

Verspanen

Nieuwe generatie brengt verse knowhow in familiebedrijf

16-06 Om een antwoord op die vragen te krijgen spraken we met Maurits en David…

Bedrijf en Economie

Stefan Hutten nieuwe Head of Region Easyfairs Nederland

13-06 Hutten (56) is op 13 juni begonnen aan zijn nieuwe job. Hij is de…

Bedrijf en Economie

Mkb-booster stimuleert productie-innovatie

01-06 Dit is de belangrijkste conclusie van een in opdracht van Koninklijke Metaalunie door Berenschot…

Automatisering

Drie scenario’s voor gebruik smart glasses

30-05 Dynabook zet drie concrete toepassingen van AR en VR in combinatie met smart glasses…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X