Teqnow trekt de regio in met Productiviteitskringen

Teqnow start in september met een nieuwe serie productie innovatie bijeenkomsten slim produceren. Deze bijeenkomsten vinden plaats bij gastbedrijven in verschillende regio’s.

De eerste Productiviteitskring is op 14 september in de regio Limburg.

Teqnow, het kenniscentrum van Metaalunie dat ondernemers in de industrie helpt succesvoller te zijn met innovatie, technologie en productiviteit, organiseert deze regionale bijeenkomsten onder de noemer ‘Productiviteitskringen’. Het draait hier allemaal om inspiratie en kennis opdoen over slimmer en productiever werken in het MKB metaalbedrijf. Deelnemers aan deze bijeenkomsten kunnen een overvloed aan ideeën en tips uit de praktijk van Teqnow en collega bedrijven verwachten. Ook is er veel ruimte om te sparren met vakgenoten en om kennis, ervaring en inzichten met elkaar te delen.

Aftrap in Limburg

De eerste Productiviteitskring is op 14 september in de regio Limburg. Het gastbedrijf is Addit in Venlo. Het thema is – net als bij vrijwel alle andere bijeenkomsten – beheersbaar en slim produceren. Deze bijeenkomst richt zich dan ook op directeuren en productieleiders van bedrijven die de behoefte voelen om de processen te verbeteren, maar niet goed weten waar te starten. Addit geeft een toelichting over de manier waarop de productie bij hen werkt met specifieke aandacht voor hoe zij slim werken en continu het resultaat stap voor stap verbeteren. Aansluitend is er een rondleiding door de productie. Daarna is er een interactieve presentatie door Teqnow met meer dan 50 voorbeelden en tips van collega-Metaalunieleden ter inspiratie voor het opstellen van een eigen actieplan.

Werkvoorbereiding

De tweede bijeenkomst is op 19 september in de regio Zeeland/West-Brabant. Gastbedrijf is Coremans in Rilland. Hier is de werkvoorbereiding het belangrijkste onderwerp. Hoe kun je je productiviteit verhogen door effectieve (werk)voorbereiding en wat werkt? Deze bijeenkomst richt zich dan ook op directeuren, leidinggevenden én werkvoorbereiders. Voorafgaand aan de rondleiding door hun productie vertelt Sam Louwerse van Coremans over de tools en matrijzen die zij voor Injectie Stretch Blow Moulding en thermovormen (vacuumvormen) vervaardigen. Ook hier verzorgt Teqnow weer een presentatie met een keur aan voorbeelden ter inspiratie. De mensen van Coremans zullen vertellen hoe zij hun productiviteit hebben verhoogd door effectieve (werk)voorbereiding.

Op 26 september is de regio Oost aan de beurt. Gastbedrijf is Machinefabriek Westerhof in Denekamp. Ook hier is het thema is beheersbaar en slim produceren. Ronnie Schiphorst en Mark Waanders van Machinefabriek Westerhof geven een toelichting over de manier waarop de productie bij hen werkt tegen het licht van wat voor hun klanten belangrijk is. Aansluitend is er een rondleiding door de productie. Ook hier verzorgt Teqnow daarna een interactieve presentatie met tips.

Ook in oktober en november staan er productiviteitskringen op het programma. Op 3 oktober in de regio Midden (gastbedrijf wordt nog bekend gemaakt), 5 oktober regio Gelre (bij Hetraco in Apeldoorn), 12 oktober regio Zuid-Holland (bij Blozo in Vlaardingen) en 16 november regio noord (gastbedrijf volgt nog).

Het aantal beschikbare plekken per bijeenkomst is beperkt. Vooraf registreren is dan ook noodzakelijk. Dat kan op de website van Teqnow.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Kennisprogramma Maakindustrie Expo breidt uit

08-03 Ook komt er op de eerste beursdag een avondprogramma met TNO en is er…

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Toeleveren

Teqnow organiseert webinar: Het geheim van de smid

01-06 In het praktische webinar van Teqnow vertelt Yp Kroon van Octrooicentrum Nederland alles over…

Automatisering

Minder fouten en lagere kosten dankzij SCSN

20-04 Geautomatiseerd berichtenverkeer van MKB-maakbedrijven met klanten en leveranciers draagt bij aan efficiëntere digitalisering en…

Toeleveren

Omvangrijk kennisprogramma op MIX Noordoost

07-03 “Het is belangrijk om bij te blijven in deze snel veranderende wereld. Er speelt…

Toeleveren

Teqnow begroet 1000ste deelnemer

19-01 Kaanen was samen met Rard Metz, programmamanager Smart Industry en Teqnow, op bezoek bij…

Bedrijf en Economie

Mkb op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

30-11 De marktverkenning had tot doel inzicht te krijgen in hoe bereikbaar het Smart Connected…

Bedrijf en Economie

Teqnow organiseert Week van de Productiviteit

15-09 Tijdens de week worden alle aspecten van productiviteit op een uitgebreide manier toegelicht, waardoor…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema