Ontbramen en reinigen in één keer

0

Betrouwbaar en procesveilig ontbramen en reinigen is cruciaal voor een onberispelijke werking van componenten en voor kwalitatief hoogwaardige vervolgprocessen, bijvoorbeeld verlijmen, afdichten en monteren. Met de EcoCvelox presenteert Ecoclean op de EMO een nieuw, compact installatieconcept met geïntegreerd ultradynamisch lineair transportsysteem voor het kostenefficiënt ontbramen en reinigen van componenten met hogedrukwaterstraal.

De individueel configureerbare en procesafhankelijk uitbreidbare installatie maakt bewerking mogelijk van maximaal 200 x 200 x 200 mm grote werkstukken in cyclustijden van slechts 15 seconden per pallet volgens het zogeheten One Piece Flow principe. Voor de snelle en eenvoudige programmering van de hogedrukontbraming, die via een enkele spil of optioneel door een met vijf verschillende gereedschappen uitgerust hogedrukpistool kan geschieden, is een CAD/CAM-interface integreerbaar. Deze zorgt er samen met een innovatieve oplossing voor de componentenhandling voor dat processequenties voor nieuwe werkstukken snel geïmplementeerd kunnen worden.

Voor de componentenreiniging en -droging zijn injectie-vloeddebietwassen, spuiten, gericht spoelen en ultrageluid alsmede high speed afblazen en vacuümdroging ter beschikking. Het beladen van de installatie kan zowel automatisch met portaal of robot als handmatig geschieden. Na de EMO neemt Ecoclean ook deel aan de DeburringEXPO (hal 1, stand 316/415) van 8-1- oktober in Karlsruhe.

Ecoclean, EMO Hannover
Hal 11, stand F55