Ontdek Industrie Rijssen op herhaling

Op donderdag 17 november wordt de tweede editie gehouden van Ontdek Industrie Rijssen. SVgroup, Voortman Steel Group en Webo organiseren dit evenement samen om jonge mensen enthousiast te maken voor het werken in de sector Bouw en Techniek in de gemeente Rijssen-Holten.

De eerste editie van Ontdek Industrie Rijssen vond plaats in mei. Het bleek een groot succes. Meerdere jonge mensen hebben die dag hun droombaan of stage gevonden.

Zij kunnen op 17 november tussen 17.00 en 21.00 uur de bedrijven bezoeken, de sfeer en cultuur proeven en zich oriënteren op de diverse vakgebieden.

Een eerste baan gevonden

Afgelopen mei vond de eerste editie van Ontdek Industrie Rijssen plaats. Het bleek een groot succes. Meerdere mensen hebben die dag hun droombaan of stage gevonden.  Zoals Gerjan Noeverman (Voortman Steel Group):  “Na de havo wist ik nog niet precies welke studie ik wilde doen. Wat ik wel wist, is dat ik met mijn handen wil werken. Een rondleiding door de diverse hallen, waarbij je zelf kunt bekijken wat je aanspreekt, gaf de doorslag. Dat Voortman me de mogelijkheid bood om een passende studie te volgen én dat ik direct aan het werk kon, verraste me.” Per 1 september is Gerjan gestart bij Voortman. Hij werkt vier dagen in de assemblage en montage van machines en één dag per week volgt hij de opleiding mbo 4 mechatronica.

Stage lopen en afstuderen

Ook is Ontdek Industrie Rijssen een ideaal evenement voor studenten om zich te oriënteren op een geschikte stage- of afstudeerplek. Jorick Wichers en Patrick Nijland (beide SVgroup) lopen inmiddels al enige tijd stage waarbij ze 4 dagen meehelpen in de assemblage en een dag naar school gaan. Jorick: “Ik kende de SVgroup al via REMO West-Twente waar ik op school zit. Nadat ik op deze avond een rondleiding had gehad voelde het gelijk goed”. Patrick, die via het SMEOT in Hengelo stage loopt, beaamt dit. “Mijn opa werkte hier vroeger dus ik dacht, dit is een mooi moment om eens te kijken. Na een dag meelopen ben ik meteen aan de slag gegaan.”

Werken in Bouw en Techniek

Wie meer wil weten over het werken in de Bouw of de Techniek, kan vrijblijvend langskomen bij de drie bedrijven. Zij vertellen graag meer over bijvoorbeeld lassen, samenstellen, (BIM) engineering, bouwprocessen, werkvoorbereiding, projectleiding, robotisering en procesinnovatie. Tijdens Ontdek Industrie Rijssen laten potentiële collega’s zien hoe zij werken en wat ze doen. Ze staan klaar om alle vragen te beantwoorden.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen