Open dag Verheij Metaal

Verheij Metaal, toeleverancier van plaatwerkproducten in Ulft, bestaat dit jaar 45 jaar. Tijdens een open dag op zaterdagmiddag 13 juni kan iedereen van 13.00 tot 16.00 uur het bedrijf komen bekijken. Een dag eerder, op vrijdag 12 juni, is er een jubileumdag voor genodigden.

Verheij Metaal verwerkt plaatmateriaal in halffabricaten voor onder andere de verwarmingsindustrie, magazijn-, kantoor- en winkelinrichting, klimaatbeheersingssystemen en de elektro- en elektronicasector. Volgens Harry Verheij zit de meerwaarde van zijn bedrijf in meedenken in de vorm van kwaliteit, co-engineering en tijdige levering. “We willen niet groeien in mensen, maar innovatief zijn in mechanisering, automatisering en robotisering en zetten in op training-on-the job.”

Aanwinsten in machinepark
De toeleverancier in Ulft bewijst haar innovatieve karakter met voortdurende investeringen in moderne machines, die allemaal tijdens de open dag te bewonderen zijn. Recente aanwinsten zijn onder meer de TIG lasrobot en de volautomatische Trumatic Combi 7000 ponslasersnijmachine. Deze is uitgerust met een be- en ontladingssysteem en kan efficiënt sorteren en onbemand produceren, wat leidt tot een capaciteitsvergroting. Bovendien kan Verheij Metaal nu nauwkeurig en krasvrij een maximale plaatdikte van 6 mm verwerken.
Dit jaar zal nog worden geïnvesteerd in de vervanging van een van de CNC-gestuurde kantbanken. “Door processen zo efficiënt mogelijk in te richten kun je het verschil maken”, zegt Harry Verheij. “Wij leveren onze klanten meerwaarde door continu mee te denken om het technisch ontwerp en het kostenplaatje te optimaliseren. Doordat we de technieken kennen kunnen we een win-winsituatie creëren. Met een constante kwaliteit maken we maatwerk tegen een schappelijke prijs.”

Loyale klanten
Deze werkwijze heeft geresulteerd in een grote groep loyale klanten. Zo ontving Verheij Metaal begin dit jaar voor de vijfde keer de Philips Supplier Award. Dit betekent dat het bedrijf ook in 2014 weer uitstekend heeft gepresenteerd als toeleverancier voor Philips Winterswijk. De dag na de uitreiking van de onderscheiding werden alle personeelsleden getrakteerd op een speciaal gemaakt gebakje met daarop de Award geprint. “Want zo’n prestatie is niet de realiseren zonder de loyaliteit van het personeel”, beseft Verheij. “Daarom breng ik ook graag mijn passie voor techniek over, ben ik betrokken bij de ontwikkeling van het technisch onderwijs en stel ik leerwerkplekken beschikbaar. Want de maakindustrie zal ook in de toekomst goed opgeleide technici hard nodig hebben.”
Tijdens de open dag op 13 juni komt op het buitenterrein van Verheij Metaal de innovatieve Groentainer van de Timp uit Zieuwent te staan (www.detimp.nl). Hierin wordt op evenementen en festivals patat en hamburgers gebakken op zonne-energie. Deze Groentainer is geheel zelfvoorzienend en CO2-neutraal. De Stichting Kunstuitleen Oude IJsselstreek zal een aantal kunstwerken tentoonstellen.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi heeft primeur met open huis in coronatijd

09-09 Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land, is er…

Plaatbewerking

Open huis Tuwi in nieuwe showroom Moerdijk

26-08 Tuwi neemt de nieuwe vestiging in Moerdijk officieel in gebruik met een open huis…

Toeleveren

Tandwielenspecialist Krimpen viert 75-jarig bestaan

27-02 Machinefabriek Krimpen, producent van machineonderdelen en aandrijfcomponenten (vooral tandwielen), bestaat 75 jaar. Het bedrijf…

Verspanen

Open huis Cazeneuve

31-01 Cazeneuve, de Franse producent van draaibanken, opent op 5 en 6 februari haar deuren…

Verspanen

Mazak toont nieuwe instap 5-asser op open huis

20-11 Mazak toont tijdens het open huis in Leuven de nieuwe 5-assige freesmachine CV5-500. Deze…

Verspanen

Dormac toont verbreding tijdens Open Huis

21-10 Dormac CNC Solutions heeft het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in haar organisatie om aan…

Verspanen

Promatt showt nieuwe ontwikkelingen in zaagtechniek

14-10 Promatt heeft tijdens haar open huis een nieuwe verstekautomaat met servo-gestuurde voeding en een…

Automatisering

Widenhorn viert 100-jarig bestaan met Open Huis en unieke bedrijfsbiografie

09-09 Op 19 september is het honderd jaar geleden dat Albert Widenhorn aan de Leuvehaven…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X