Open Mind presenteert hyperMILL-CAM-Innovaties

CAD/CAM-specialist Open Mind Technologies presenteert op de TechniShow de innovatieve technologieën van de hyperMILL CAD/CAM-suite.

De hyperMILL Virtual Machining Optimizer module genereert automatisch het optimale pad tussen twee bewerkingen.

Aan bod komen baanbrekende technologieën voor digitale procesketens, waaronder connected manufacturing, automatisering, draaien en oplossingen voor additive manufacturing. Er zal ook een vooruitblik zijn op de aankomende hyperMILL 2024 versie. Om bezoekers een glimp te laten opvangen van enkele van de vele real-life toepassingen van hyperMILL, kunnen ze live demonstraties bijwonen.

Communicatie met andere IT-systemen

De manier waarop een CAM-systeem samenwerkt met andere IT-systemen zoals MES, PLM of een gereedschappenbeheersysteem wordt steeds belangrijker. Netwerken en communicatie zonder storingen zijn het absolute minimum dat nodig is om processen te optimaliseren binnen de context van digitalisering. Bezoekers van TechniShow kunnen op de Open Mind stand zien welke bijdrage hyperMILL en Hummingbird MES kunnen leveren aan een gedigitaliseerde productie. De integratie van het CAM-systeem met een MES zorgt bijvoorbeeld voor een meer wendbare en efficiënte planning, besturing en automatisering. Alle productie gerelateerde gegevens zijn overal in het bedrijf op elk moment beschikbaar en gebruikers profiteren van een uniform productiebeheersysteem.

Werken met een digital twin

Bi-directionele communicatie met machinebesturingen is vooral belangrijk bij het netwerken met andere systemen in de procesketen. hyperMILL Virtual Machining dicht de kloof tussen het CAM-systeem en de fysieke machineomgeving. Als de CAM-software kan werken met een digitale kopie van het fysieke bewerkingsproces, dan opent dit nieuwe mogelijkheden voor het veilig genereren, optimaliseren en simuleren van de NC-code. hyperMILL Best Fit is hiervan een voorbeeld. Het is een nieuw type uitlijnsysteem voor de nabewerking van gegoten, gelaste of additief vervaardigde componenten. Hierbij past het NC-programma zich aan aan wat er fysiek gebeurt in de werkruimte, in plaats van dat de opspanning zich aanpast aan het NC-programma, wat tot nu toe standaard was.

Oplossingen voor draaien

Open Mind brengt ook de hyperMILL Turning Solutions onder de aandacht. Dit zijn technologieën voor draaien, draai-frezen en frezen en kunnen daarom worden gebruikt voor alle overeenkomstige machineconfiguraties. Automatiseringsoplossingen voor het eenvoudiger, sneller en foutloos maken van NC-programma’s in de draai-omgeving maken ook deel uit van de demonstratie.

Additive Manufacturing

Daarnaast presenteert Open Mind ook hyperMILL Additive Manufacturing. Dit opent de flexibele mogelijkheden van complexe 5-assige simultaanbewerking voor het Direct Energy Deposition (DED) proces en Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM) proces. NC-codes kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd en automatisch gesimuleerd om botsingen te vermijden. Als end-to-end softwareoplossing maakt dit efficiënt hybride bewerken mogelijk met additieve en subtractieve bewerkingen op één machine.

Bewerkingsvoorbeelden

Naast live demonstraties op CAM-werkstations zal Open Mind ook bewerkingsvoorbeelden presenteren om het brede scala aan functies van de software te laten zien. De voorbeelden van industrieën waarin hyperMILL gewaardeerd wordt, variëren van gereedschap- en matrijzenbouw tot lucht- en ruimtevaart en medische technologie.

Sneak peak

Naast de huidige hyperMILL versie krijgen bezoekers van de TechniShow ook een eerste glimp te zien van de aankomende versie. Nieuwe functies zijn onder andere hyperMILL Turning Solutions en de efficiënte productie van elektrodes.

Open Mind Technologies
Hal 12, stand B112

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Widenhorn neemt lasersnijonderdelen KIS over

21-02 “Wat startte als een bescheiden aanvulling op onze software activiteiten, omdat we ons breder…

TechnishowNieuws

Hoofdrol op TechniShow voor Ecocool koelvloeistof van Fuchs/Lubsolutions

19-02 Ecocool Global 1000 combineert excellente verspaningsresultaten met een uitstekende bio-stabiliteit, resulterend in een lange…

TechnishowNieuws

Timesavers toont greep uit brede assortiment

19-02 De 42 RB series is uitgerust met een schuurband, acht roterende borstels en een…

TechnishowNieuws

TechniShow 2024 in teken van innovatiekracht

14-02 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Compact, licht en krachtig – de F-IRON Cut 57 AS

14-02 De nieuwe F-IRON Cut 57 AS schittert door het lichte gewicht, de compactheid en…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo zet in op procesoptimalisatie

12-02 Naast verspanende gereedschappen van de bekende grote merken presenteert Leering Hengelo ook een aantal…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?