Opspanoplossing voor complex lassen

0

Met de TCC-2E presenteerde Destaco op de Brabantse Metaaldagen een opspanoplossing die complexe lasprocessen in assemblagetoepassingen optimaliseert.

Deze nieuwe reeks pneumatische spanners met tolerantie-compensatie biedt meer flexibiliteit bij het lassen en assemblagetoepassingen, waarbij het opspannen van platen met verschillende diktes en nauwkeurige toleranties is vereist. Aangezien handmatige aanpassingen aan verschillende plaatdiktes niet langer nodig zijn, vermindert de TCC-2E de benodigde instellingen en werktijden bij productwijzigingen.

Het toestel is compatibel met de pneumatische en centreerspanners van de 82M-3E serie, waardoor klanten hun meest complexe klemtechnologie-applicaties kunnen optimaliseren. Een voorbeeld uit de auto-industrie is de handling van voertuigchassis met verschillende materiaaldikten op één productielijn. Waar voorheen twee klemmen nodig waren voor verschillende materiaaldikten, is nu slechts één spanner nodig, wat de opstarttijd verkort en de productiekosten verlaagt.