PearlPaint Group lijft verffabriek NelfKoopmans in

Verffabriek NelfKoopmans is overgenomen door PearlPaint Group uit Lelystad, waardoor aandeelhouder Paul Dokter kan inzetten op de volgende groeifase van NelfKoopmans.

NelfKoopmans produceert volledig klimaatneutraal in de fabriek in Marrum.

De focus zal komen te liggen op verbreding en verdieping van het productaanbod, intensivering van de productontwikkeling en een verdere professionaliseringsslag van de dienstverlening.

Klimaatneutrale productie

NelfKoopmans heeft een rijke historie die begint in 1916 als de Nederlandsche Elektrische Lakfabriek (N.E.L.F.). Het is één van de eerste Nederlandse verffabrikanten die elektriciteit gebruikt om verf te produceren. Inmiddels produceert NelfKoopmans volledig klimaatneutraal in de fabriek in Marrum.

Specifieke toepassingen

PearlPaint Group uit Lelystad ontwikkelt, produceert en levert vloei- en kneedbare merkproducten voor herstellen, beschermen, onderhouden en reinigen. Alle producten zijn ontwikkeld voor specifieke toepassingen in de woon- en werkomgeving, de bouw en de industrie.

Focus op groei

Paul Dokter blijft als adviseur werkzaam bij NelfKoopmans. Hij zal focussen op de groei van de merken en zijn bijdrage gaan leveren aan de verdere ontwikkeling van PearlPaint Group. Dokter: “Het is tijd voor een nieuwe stap, waarbij we als zelfstandige onderneming binnen een groter geheel blijven opereren. Onze klanten en gebruikers kunnen profiteren van de nieuwe koers die we samen met onze krachtige partner inzetten.”

Volgens Jan-Willem de Graaff van PearlPaint Group voegt het met deze overname een professionele en succesvolle verfonderneming toe aan de groep: “Beide ondernemingen voeren een portfolio van gerenommeerde en complementaire merken. Ik ben ervan overtuigd dat klanten en gebruikers optimaal profiteren van deze overeenkomst.”

PearlPaint Group is onderdeel van Citadel Enterprises, een groep ondernemingen actief in techniek en industrie. Met werkmaatschappijen Lasaulec, Stertil Group, Stedall Vehicle Components en PearlPaint Group produceert en levert Citadel Enterprises onder meer dock- en liftproducten, gereedschappen, voertuigcomponenten, mro-artikelen, persoonlijke beschermingsmiddelen, coatings en reinigers, inclusief alle bijbehorende service en diensten. Citadel Enterprises is onderdeel van Kroymans Holding.

De overname is begeleid door Marktlink.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema