Pensioenfonds Metalektro steekt 25 miljoen in nieuwe Nederlandse technologie

Door te beleggen in het fonds Innovation Industries geeft PME (Pensioenfonds van de Metalektro) een impuls aan de eigen sector. Geselecteerde veelbelovende startende bedrijven in nieuwe technologie krijgen zo de gelegenheid zich verder te ontwikkelen. PME heeft het investeringsfonds 25 miljoen euro toegezegd.

Dit investeringsfonds wordt ondersteund door de vier technische universiteiten in Nederland (Eindhoven, Delft, Wageningen en Twente) en een aantal Nederlandse hightech bedrijven uit de achterban van PME.

PME heeft een duidelijke doelstelling op het gebied van beleggingen. Een goed rendement voor het pensioen van haar deelnemers en gepensioneerden staat bij het fonds voorop. Daarnaast wil PME het verschil maken door met de juiste investeringen de samenleving vooruit te helpen. De investering in Innovation Industries helpt bij onze doelstelling en is bovendien een investering in de eigen technologiesector.

Veelbelovende start ups
Innovation industries is een investeringsfonds voor Nederlandse technologie start-ups (schaalbare hightech, medical tech en agri & food bedrijven) met groeipotentieel. Het investeringsfonds is een unieke samenwerking tussen kenniscentra en bedrijfsleven. Diverse bedrijven die betrokken zijn bij dit nieuwe fonds zijn aangesloten bij PME. Met het investeringsfonds krijgen veelbelovende start ups en scale ups toegang tot financiering waardoor zij uit kunnen uitgroeien tot succesvolle bedrijven die zorgen voor economische groei en werkgelegenheid in Nederland. De belegging in Innovation Industries is de uitkomst van een gezamenlijke verkenning met NLII en MN.

Investeren in eigen sector
Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur PME: “Beleggen in veelbelovende technologie betekent in feite beleggen in onze eigen toekomstige sector. Het beleggen in Innovation Industries staat dus dichtbij de Metalektro sector. We volgen hiermee de wens van veel van onze deelnemers om te beleggen in de eigen sector. Het investeringsfonds brengt bovendien de goede dingen samen: het gebruik maken van hoogwaardige kennis om technologische innovaties te bevorderen en het aanpakken van de uitdagingen van deze tijd.”

Verwachte goede rendementen
PME heeft het investeringsfonds 25 miljoen euro toegezegd. Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder vermogensbeheer: “Het risico van beleggen in start ups is relatief groot. Een hoger risico wordt echter beloond met een hoger verwacht rendement, rendement nodig voor het pensioen van onze deelnemers en gepensioneerden. De bundeling van kennis van de vier universiteiten, die op technologisch gebied tot de top van de wereld behoren, TNO en ECN en het feit dat de nieuwe bedrijven worden begeleid in hun groei, geven vertrouwen voor de toekomst. De investeringen zijn erop gericht de werkgelegenheid en de economische groei te bevorderen en dat is goed voor Nederland. Goed voor Nederland èn goed voor onze deelnemers en gepensioneerden: beter kan het niet.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Werknemers Metalektro gaan er 11% op vooruit

22-09 Bij goedkeuring door de leden gaat het akkoord gelden voor 150.000 werknemers die onder…

Bedrijf en Economie

Ook PMT pensioenen tussentijds omhoog

11-07 Voor de gepensioneerden betekent dit een verhoging van de maandelijkse pensioenuitkering. Voor deelnemers betekent…

Personeel en Opleiding

PME verhoogt pensioenen met 1,29%

22-06 De verhoging is volgens het pensioenfonds in de metaal en technologische industrie  een eerste…

Bedrijf en Economie

Verbetering financiële positie PME zet door

21-04 Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur: “Onze dekkingsgraad is in het eerste kwartaal van 2022…

Bedrijf en Economie

PME verkoopt alle beleggingen in Rusland

06-03 PME bezit nog een beperkt aantal Russische aandelenposities die per 1 maart jl. een…

Bedrijf en Economie

Cao-partijen metalektro slaan handen ineen

14-02 Vorig jaar zomer sloten FME, namens de werkgevers, en de vakbonden pas na langdurige…

Personeel en Opleiding

Verbetering financiële positie PME zet door

27-01 De dekkings­graad steeg over het gehele jaar genomen met meer dan 10%: 2020 werd…

Bedrijf en Economie

Nieuwe cao Metalektro definitief

13-09 De organisaties kwamen 14 juli tot een principeakkoord over de nieuwe cao. Behalve nieuwe…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X