Plaatbewerking weet METAVAK te vinden

0

METAVAK kan dit jaar rekenen op aanzienlijke belangstelling voor het segment plaatbewerking. Voor veel producenten en leveranciers is de ontwikkeling van de vakbeurs en de nieuwe datum (begin oktober) aanleiding om in 2019 aan te sluiten bij de jaarlijkse vakbeurs voor productietechniek in Evenementenhal Gorinchem. Hierdoor is het segment plaatbewerking bijna volgeboekt. Voor bezoekers die werkzaam zijn in deze branche komt er ook een op maat gemaakt kennisprogramma.

METAVAK (8, 9 en 10 oktober) kent dit jaar een nieuwe plattegrondindeling. Voorgaande jaren stonden alle exposanten door elkaar, maar dat verandert nu. De exposanten worden ingedeeld op productietechniek, zoals plaatbewerking. Zo vinden plaatbewerkers alles wat zij nodig hebben voor hun productieproces en bedrijfsvoering op één plek. “Juist omdat METAVAK in één grote beurshal plaatsvindt, is de route voor bezoekers belangrijk”, zegt Daniëlle Wild namens de beursorganisatie. “Met een economie die op volle toeren draait, is het voor plaatbewerkers een must om goed met hun tijd om te gaan. Een efficiënt beursbezoek is hierdoor ook een vereiste. Met de nieuwe plattegrondindeling vinden bezoekers sneller de standhouders die voor hen interessant zijn.”

Aansluiting op internationale beurzen
Door METAVAK voor het eerst begin oktober te laten plaatsvinden, sluit de vakbeurs nu beter aan op internationale beurzen. De nieuwe datum werpt zijn vruchten af, want voor grote fabrikanten van plaatbewerking zijn er nu geen belemmeringen meer om deel te nemen. Zo heeft LVD Nederland één van de grootste stands afgenomen in het segment plaatbewerking. “Door grote vakbeurzen in Duitsland was METAVAK een beurs die niet in de planning paste. Vorig jaar zag ik tijdens mijn bezoek veel kwalitatieve bezoekers rondlopen. Toen ik hoorde dat de beurs een nieuwe datum kreeg, was het voor mij direct duidelijk dat we met LVD moesten deelnemen”, legt Mathijs Wijn, salesmanager van LVD Nederland uit.

Wild: “We zijn erg blij met deze ontwikkeling. Een speerpunt voor METAVAK is een event creëren waar regionale leveranciers en (inter)nationale fabrikanten van plaatbewerkingsmachines zich presenteren. We zetten ons in om dit segment door te laten groeien in de komende jaren. Zo bieden we de bezoeker een nog completer en kwalitatiever aanbod.”

Kennisprogramma plaatbewerking
Naast het welbekende demoplein (daar geeft onder andere Q-Fin Quality Finishing verschillende demonstraties) in het segment plaatbewerking, is er dit jaar ook een kennisprogramma specifiek op plaatbewerking gericht. “We zijn in gesprek met exposanten en kennispartners om een zo’n goed mogelijk programma neer te zetten. Binnenkort maken we meer bekend over de onderwerpen, maar het nieuwe onderdeel van het beursprogramma wordt zeker interessant. Hierdoor bieden we een nieuwe vorm van kennisoverdracht voor zowel de eindbeslisser als de eindgebruiker”, aldus Wild.

De vijftiende editie van METAVAK is op 8, 9 en 10 oktober te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem.