Pneumatische veiligheidsremmen

0

Mayr power transmission breidt de beproefde en geteste Roba guidestop serie uit met een pneumatische versie, die gebruikers nieuwe mogelijkheden biedt dankzij de hoge houdkracht.

Voor machines, waarin een hydraulisch systeem al beschikbaar is, kunnen gebruikers nog steeds gebruik blijven maken van de hydraulische Roba guidestop houdremmen. In toepassingen echter, waarbij eerst een hydraulisch systeem moet worden geïnstalleerd om een rem met hoge houdkracht te kunnen bedienen, of waarbij meerdere remmen noodzakelijk zijn om de vereiste krachten te realiseren, kan de pneumatisch guidestop houdrem nu uitkomst bieden. De nieuwe rem klemt de profielgeleiding even nauwkeurig en spelingvrij en realiseert daarbij dezelfde hoge houdkrachten als de hydraulisch versie van de rem.

Net als het hydraulische remontwerp, klemt de pneumatische guidestop houdrem direct met extreem hoge stijfheid op de lineaire geleiding. Dit betekent dat de rem rechtstreeks is verbonden met de lasten die moeten worden vastgehouden. Dit levert een belangrijk voordeel op, vooral wat betreft door zwaartekracht belaste assen, waar de risico´s voor mensen zo klein mogelijk moeten worden gehouden.

Op deze wijze beïnvloeden de aandrijfcomponenten tussen de motor en de bewegende last, zoals assen, spindelmoeren, askoppelingen of tandwielkasten, niet de veiligheid – dit in tegenstelling tot constructies die werken met motorremmen, waarbij alle aandrijfcomponenten het remkoppel doorleiden naar de geleideslede.

www.groneman.nl