Polyurethaan beurs in Maastricht

0

Op UTECH Europe, de internationale beurs op het gebied van polyurethaan van 29 t/m 31 mei in MECC Maastricht, worden zo’n 6.500 bezoekers verwacht.

UTECH Europe is een beurs gecombineerd met een conferentie en biedt materiaalspecialisten de gelegenheid de nieuwste wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van polyurethaantechnologie te bekijken, inclusief de nieuwste producten, samenstellingen en machines.

Uniek voor Europa is de enorme breedte aan toepassingen van polyurethaan-technologie; van auto-interieurs, kleine medische apparaten, textiel en schoenen tot isolatie, kleefstoffen en coatings. Wereldspelers als BASF, Covestro (onderdeel van Bayer), Dow Europe, Evonik, Huntsman en de Spaanse olie- en gasmaatschappij Repsol zijn als exposant aanwezig. Het driedaagse congresprogramma omvat bovendien alle aspecten van de polyurethaanindustrie, waaronder markten, hernieuwbare bronnen, de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van polyurethaanwetenschappen, innovatie, flexibele schuimen, PU-composieten, energie-efficiënte harde schuimen en CASE (coatings, kleefmiddelen afdichtmiddelen en elastomeren).

Vaak beschreven als het verborgen polymeer, wordt polyurethaan tegenwoordig steeds vaker gebruikt in de productie- en constructie-industrie. Toepassingen zijn zo divers als automotive, ruimtevaart, bouw en constructie, meubels en beddengoed, elektrische, schoeisel en textiel, mijnbouw en offshore, pijpen en pijpleidingen, koeling en isolatie, alsmede gespecialiseerde chirurgische en medische toepassingen. De UTECH Europe wordt van 29 tot en met 31 mei in MECC Maastricht gehouden.