Praktische robotdemo’s op Kuka Technology Day

0

Kuka Automatisering + Robots houdt op 12 oktober een Technology Day voor zijn klanten in het Airborne Competence Center in Den Haag. Met enkele praktische demonstraties worden  diverse nieuwe technologische producten getoond.

Op het programma staat onder meer een demonstratie over de veiligheidsaspecten en functionaliteiten van de collaboratieve robot LBR iiwa. Aan de hand van een korte demo zullen de bezoekers zelf kunnen ondervinden hoe veilig deze robot is en wat de toepassingsmogelijkheden zijn. Ook het nieuwe productportfolio van de KR Cybertech wordt voorgesteld. De krachtige multifunctionele robots van deze reeks zijn gespecialiseerd in handling-toepassingen zoals het hanteren van grote onderdelen, bewerken, monteren, palletiseren en booglassen. Door hun slanke design zijn ze compact en plaats besparend.

Software
Uiteraard komt ook de software aan bod.  Dat is allereerst de  robotsimulatiesoftware Kuka.Sim 3.0. Wie robots wil inzetten heeft ook de juiste simulatiesoftware nodig. Dankzij Kuka.Sim 3.0 simuleer je in een handomdraai je installatie. Dat bespaart tijd en geld. Je ziet onmiddellijk welk robottype je nodig hebt en wat de cyclustijden zijn van je installatie. Ook de programmeersoftware Kuka.PLC.MxAutomation wordt uitgelegd. Met deze software is het mogelijk om via externe controllers met ingebedde PLC, robots aan de hand van elementaire bewegingsinstructies te bevelen. Het maakt een robotintegratie in de machineomgeving eenvoudig.

Handmatig teachen
Omdat er een stijgende vraag in de markt is om robots eenvoudig en handmatig te kunnen bedienen, heeft Kuka dit jaar verschillende ready2_use pakketten op de markt gebracht, waarvan ready2_pilot er eentje is. Tijdens de Technology Day in Den Haag zal Kuka laten zien hoe je op een draadloze manier snel, eenvoudig en handmatig industriële robots kunt programmeren. Vooraf inschrijven is gewenst. Het aantal plaatsen is beperkt.