Prima Industrie lanceert streamingplatform Prima@Home

Prima Industrie, producent van laser- en plaatbewerkingssystemen en elektronische componenten voor industriële toepassingen, lanceert het Prima@Home digitale kanaal. Dit streamingplatform is ontworpen voor het aanbieden van live formats zoals evenementen, demo’s, webinars, presentaties en trainingen, tot live videodemonstraties van de producten van de groep.

Prima@Home is het resultaat van een proces dat de afgelopen jaren is gestart en van de steeds globaler wordende omvang van de Prima Industrie groep. De nieuwe tool integreert alle traditionele communicatiekanalen van Prima Industrie. Door middel van het potentieel van het netwerk brengt deze een directe verbinding tot stand met technologiecentra in Italië, Finland, China en de Verenigde Staten. Hierdoor kunnen mogelijkheden van de machines worden getoond aan (toekomstige) klanten over de hele wereld en garandeert men een continue en efficiënte assistentie.

Geleidelijke start

“We zijn nu klaar voor een geleidelijke start. We streven er nog meer naar om snel en innovatief te zijn in het gebruik van de modernste tools en steeds ‘Next To You’ te zijn”, aldus Ezio Basso, CEO van Prima Industrie: “Prima@Home is onze bijdrage aan een nieuwe duurzame herstart. We verbreken de afstanden en barrières van onze Tech Centers om klanten te verwelkomen, waar ze ook zijn en op elk moment.”

Virtueel open huis

De eerste live streaming vindt plaats op 14 mei, zijnde een Virtueel Open Huis, gewijd aan de systemen. Daarin wordt de werking van de machines en lijnen in de showroom gepresenteerd, via live mobiele beelden, gevolgd door een demonstratie van het potentieel en de veelzijdigheid van de softwareoplossingen.
Op 28 mei staat het Virtueel Open Huis gepland voor de belangrijkste Prima Power– en Prima Additive-oplossingen. Dit is een kans voor de Prima Industries groep om haar volledige productgamma voor te stellen: van lasersystemen voor industriële toepassingen,  plaatbewerkingsmachines tot additieve technologie. Een wereldwijd evenement waar het management van Prima Industrie de innovaties en technologische expertise van de groep zal uitleggen.

Internationale dekking

Steeds met aandacht voor een blijvende ondersteuning van haar klanten, zet Prima Industrie zich in om zowel de voortzetting van haar commerciële activiteiten  (voornamelijk door middel van videoconferentieplatforms), als de service activiteiten te verzekeren. Dankzij de wijdverspreide internationale dekking via een servicenetwerk aanwezig in meer dan 80 landen, kan het bedrijf efficiënte interventies blijven garanderen. Deze worden geval per geval beoordeeld en met respect voor de veiligheid van alle werknemers. Daarbij komt nog het uitgebreide aanbod van hulp op afstand, zowel telefonisch als online, dat in de loop der jaren al is getest, zoals Industry 4.0-oplossingen om de productie-efficiëntie van de machines te maximaliseren dankzij Big Data en de meest innovatieve IoT-technologieën en Augmented Reality.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Nieuwe lasersnijmachine Laser Genius+ van Prima Power

08-06 Volgens de Italiaanse machinebouwer is deze nieuwe vlakbedlaser een synthese van nieuwe ideeën en…

3D

Prima Additive lanceert nieuwe 3D metaalprinters

11-12 Prima Additive, de divisie van Prima Industrie voor metaal additieve productie systemen, exposeerde voor…

Plaatbewerking

Nieuwe techniek versterkt circulaire principes

11-12 Brink Industrial in Hoogeveen is een koploper op het gebied van circulair produceren. Alle…

Plaatbewerking

Veelzijdige en snelle buigoplossing

29-10 Prima Power komt met een wereldprimeur naar de Blechexpo in Stuttgart. De nieuwe buigoplossing…

Plaatbewerking

Prima Power breidt aanbod kantbanken uit in hoog tonnage segment

26-06 Door een samenwerking met Gasparini kan Prima Power de markt nu ook bedienen met…

Plaatbewerking

Prima Power opent nieuwe fabriek in Finland

25-03 Prima Power heeft 21 maart een nieuwe fabriek in Finland geopend. Finn-Power Oy, onderdeel…

Plaatbewerking

Prima Power maakt het verschil

20-12 Met de combinatie van de 2D fiberlasersnijmachine Laser Genius 1530, het flexibele opslagsysteem Combo…

Plaatbewerking

Gerobotiseerd buigsysteem wereldpremiére bij Prima Power

17-10 Een wereldpremière op de stand van Prima Power is een nieuw geïntegreerd gerobotiseerd buigsysteem.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X