Probleemloze afvoer fijne en korte spanen

0

Mayfran uit Landgraaf heeft begin dit jaar het assortiment uitgebreid met de spanentransporteur Cleansweep RM. Deze vult het gat tussen de normale scharnierbandtransporteur en de high-end-oplossing ConSep. De nieuwe transporteur is met name geschikt voor processen waarbij fijne en korte spaanders ontstaan. De zelfreinigende zeefkast is effectief bij dit soort spaanders en zorgt voor een probleemloze afvoer ervan.

De Cleansweep RM beschikt naast de standaard transporteur over een zeefkast, die tussen het boven- en benedendeel van de scharnierband is geplaatst. Deze wordt gereinigd met de op de scharnierband geplaatste afstrijkers of meenemers. De verschillende afstrijkers maken een optimale afvoer van de spaanders mogelijk. Vervolgens worden de fijnste spaantjes met een schroeftransporteur naar de spanenafwerp gevoerd. Deze gepatenteerde afvoer wordt al succesvol gebruikt bij het ConSep-systeem. Alle vormen en soorten metalen spaanders kunnen worden afgevoerd.

Drie uitvoeringen
De kern van de Cleansweep RM is de gepatenteerde binnenconstructie, die alle spaanders verwijdert en daarmee de beschikbaarheid van de machine verhoogt. De Cleansweep RM is nu verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Naast de standaard transporteur is er de Cleansweep RM D. Deze heeft een geïntegreerde koelmiddeltank, die in verschillende maten verkrijgbaar is. De Cleansweep RM S is een uitvoering met koelmiddeltank en toevoerpomp. Deze pompt het koelsmeermiddel vervolgens in een filterinstallatie waarbij de Cleansweep als voorscheider van een filtereenheid bedoeld is. De Cleansweep-module kan ook achteraf in een bestaande schoontank geïntegreerd worden. Door de verwisselbare zeefkast wordt een KSS-reinigingsgraad van 250 µm (nominaal) behaald. Deze transporteur voor grote hoeveelheden lichtmetalen spaanders is geschikt voor draaibanken en kleinere bewerkingscentra en ook ideaal voor een probleemloze 24/7 continue productie.

Mayfran, EMO Hannover
Hal 7, stand A36