Procesoptimalisatie is topic bij Ceratizit op EMO Milano

Ceratizit stelt op de EMO Milano een uitgebreid aantal nieuwe producten en diensten live aan het publiek voor. De focus zal liggen op procesoptimalisatie, E-mobiliteit en duurzaamheid.

De keuze voor een CCR-frees bij het trochoïdaal frezen in massief aluminium levert een hoog verspanend volume op.

Aan de hand van live demonstraties wordt getoond hoe bewerkingsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden met hoogwaardige gereedschappen en slimme bewerkingsstrategieën. Een nieuwe technologie die wordt gepresenteerd is bijvoorbeeld het DirectCooling-systeem. Bij deze oplossing zijn er twee koelkanalen in de houder geplaatst die het koelmiddel direct op de snijkant richten voor een optimale koeling en spaanafvoer.

Gefreesde fiets

Een opvallende verschijning op de stand is de FraceBike F160. Deze aluminium fiets is met de gereedschappen en expertise van Ceratizit gefreesd uit een massief blok aluminium van 75 kg. Om alle kleine vlakken en kamers uit het massieve aluminium te frezen, is het trochoïdaal frezen toegepast. Met deze bewerkingsstrategie kan veel tijd worden bespaard.

Voor het trochoïdaal frezen werd gekozen voor een CCR-frees. Met een snijsnelheid van 300 m/min en een aanvoersnelheid van vf 2000 mm/min bij een freesdiameter van 6 mm, werd een hoog verspanend volume gerealiseerd. Naast de stabiele kerngeometrie, scherpe snijkanten en spaanbrekers maakt vooral de Dragonskin coating dergelijke snijgegevens mogelijk. De fiets en de desbetreffende gereedschappen zijn op de EMO te bewonderen.

E-mobiliteit en duurzaamheid

Een thema dat in de automobielsector sterk speelt is E-mobiliteit. Het aandeel elektrische voertuigen neemt gestaag toe en daarmee de behoefte aan toekomstgerichte productieoplossingen. Met behulp van Additive Manufacturing is Ceratizit in staat om de productie van onderdelen voor de E-mobiliteit te versnellen.

Tijdens de beurs worden er diverse (3D-geprinte) gereedschappen en onderdelen gepresenteerd die hun weg vinden in de E-mobiliteit. Naast E-mobiliteit staat ook duurzaamheid bovenaan de agenda. Om die reden ondersteunt Ceratizit het Green Team van de Universiteit van Stuttgart. Dit studententeam doet met een volledig elektrisch aangedreven en zelf ontworpen en gebouwde racewagen mee aan Formula Student, de Formule 1 voor studenten.

Deze en nog veel meer hoogtepunten, zoals het Tool-O-Mat gereedschapsuitgiftesysteem en nieuws omtrent innovatieve verspanende gereedschappen, presenteert Ceratizit op stand E14-F09 in hal 2.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

CERATIZIT Rally Maniacs gaat de strijd aan in Dakar Rally

30-05 Een ambitieus plan dat CERATIZIT ondersteunt met een sponsorovereenkomst. De komende maanden presenteert CERATIZIT…

Verspanen

Ceratizit introduceert drie nieuwe gereedschappen

04-04 Ceratizit heeft het assortiment wisselplaten vernieuwd met drie kwaliteiten voor het productief en betrouwbaar…

Verspanen

Nieuwe generatie leidt Harry Hersbach Tools de toekomst in

30-03 De leverancier heeft in al die jaren een breed klantenbestand opgebouwd en het bedrijf…

3D

NTS investeert in additive manufacturing

21-02 Additive manufacturing wordt door toonaangevende hightech OEM’s steeds meer als een volwaardige productiemethode beschouwd.…

Automatisering

Een einde aan slecht voorraadbeheer

02-02 In een typische werkplaats kan tot 20% van de tijd van een operator worden…

Toeleveren

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

13-01 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

3D

Additive Manufacturing learning community ontsluit kennis

10-11 Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor…

Verspanen

Positieve energie vult beurshallen van EMO Milano

06-10 Vergeleken met zes jaar geleden, toen de EMO ook in Milaan werd georganiseerd, was…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X