Proceszeker diepgatboren in staal

De productfamilie GARANT Master voor hoogrendementverspaning van de Hoffmann Group krijgt nieuwe aanwas. Het gereedschap GARANT Master Steel DEEP  is ontworpen voor extreem proceszeker diepgatboren bij hoge snijparameters.

Geoptimaliseerd voor de verspaning van staal, toont de diepgatboor zonder co-pilot-boring ook in roestvast staal en gietijzer zijn volle kracht. Hierbij behaalt hij volgens Hoffmann een tot drie keer langere standtijd in vergelijking met de huidige concurrenten. De GARANT Master Steel DEEP is daarom bijzonder geschikt voor de bewerking van hoogwaardige onderdelen, die een maximum aan proceszekerheid vereisen.

Meer verspaningsvolume

Bij interne tests heeft de nieuwe GARANT Master Steel DEEP in vergelijking met zijn voorganger en producten van concurrenten verbluffende waarden behaald: tot 30 procent meer verspaningsvolume, tot 70 procent hogere proceszekerheid en drie maal langere standtijden. Deze prestaties dankt het gereedschap aan een vernuftig concept: rechte hoofdsnijkanten reduceren de snijkrachten, een verbeterde puntgeometrie zorgt voor optimale spaanbreuk en een speciaal design van koeling en boorgeleiding biedt bijzondere voordelen: alleen in het kopgebied werd de inwendige koeling in een spiraal uitgevoerd om in het boorlichaam een ongelijke spoed van de spaangroeven met een adaptieve spiraalhoek van 15 tot 30 graden mogelijk te maken.

Dit leidt tot een extreem versnelde afvoer van spanen uit de boring en tot meer proceszekerheid bij hogere snijwaarden. Een gepatenteerde boorgeleiding bestaande uit een geleidingsfase en geleidingsringen reduceert trillingen en zorgen voor een boorgat van maximale kwaliteit. Dankzij de geleidingsringen wordt de boorpunt doelgericht met koelmiddel omspoeld hetgeen oververhitting van het bewerkingsgebied voorkomt. Daarnaast wordt de spaanafvoer geoptimaliseerd door een coating op de boorpunt en gepolijste spaanvoegen.

De GARANT Master Steel DEEP combineert de voordelen van een centrale en spiraalvormige inwendige koeling.

De GARANT Master Steel DEEP combineert de voordelen van een centrale en spiraalvormige inwendige koeling.

Standtijden

De GARANT Master Steel DEEP zet ook ten aanzien van standtijden en gereedschapsslijtage nieuwe maatstaven. Zijn stabiliteit en duurzaamheid dankt de boor aan een sterke kern van gesinterd hardmetaalsubstraat (gepatenteerd proces) en een extreem slijtvaste en hittebestendige multilayer-coating op basis van TiAlN. Door de coating op de boorpunt kan het gereedschap tot vier keer in de oorspronkelijke kwaliteit worden herslepen.

De productfamilie GARANT Master werd in 2015 door de Hoffmann Group in het leven geroepen, met als doel de hoogrendementverspaning nog productiever te maken met krachtige en proceszekere gereedschappen. De productfamilie wordt sindsdien consequent uitgebreid en biedt hypermodern hoogrendement-gereedschap voor een breed scala aan verspaningstoepassingen.

De nieuwe diepgatboor is per direct te bestellen in de eShop en in catalogus 2020/2021 van de Hoffmann Group.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe sales director Hoffmann Group ziet veel mogelijkheden voor groei

01-06 De functie van sales director is nieuw bij de Hoffmann Group. De groothandel in…

Verspanen

ToolScout verhoogt rendement gereedschappen

09-03 Van Ravenswaaij heeft zelf jarenlang op de werkvloer aan de machines gestaan voordat hij…

Automatisering

Efficiënt tool beheer met Hoffmann Group Connected Manufacturing

25-01 Met behulp van de nieuwe softwareoplossing ‘Hoffmann Group Connected Manufacturing’  kunnen kleine en middelgrote…

Featured

Hoffmann Group betrekt nieuwe huisvesting

09-11 De Hoffmann Group zal op maandag 16 november haar nieuwe huisvesting in de gemeente…

Verspanen

Hoffmann Group presenteert eerste HPC-frees van nieuwe productlijn GARANT Master INOX M

16-09 De Hoffmann Group heeft zijn GARANT Master-productfamilie voor hoogrendementverspaning uitgebreid met de GARANT Master…

Verspanen

Nieuwe catalogus Hoffmann Group bevat 9000 nieuwe producten

28-07 Op 1 augustus presenteert de Hoffmann Group haar nieuwe catalogus 2020/2021. De geactualiseerde en…

Verspanen

Slimme oplossingen voor optimaal verspanen

08-06 De Hoffmann Group biedt tal van slimme oplossingen die het leven van een verspaner…

Verspanen

GARANT Xtric centrische machinebek krijgt middenbek

27-05 De GARANT Xtric centrische machineklem met snelwisselsysteem op basis van het ‘Click & Clamp’-principe…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X