profiRounder: modulair plug & play concept voor ontbramen en meer

Heesemann presenteert op de Euroblech de profiRounder. Deze machine is ontworpen voor de droge bewerking van diverse materiaalsoorten plaatwerk zoals staal, RVS, aluminium, titanium en koper. profiRounder is ontwikkeld voor meerdere toepassingen op één machine: ontbramen, kanten breken, oxidehuid verwijderen, metaalslak verwijderen, slijpen/schuren en satineren.

Heesemann presenteert de profiRounder ontbraammachine als ’s werelds eerste volledig modulaire metaalmachine die aan alle ATEX-richtlijnen voor droge plaatbewerking van diverse metalen voldoet.

Modulair plug & concept
Contactwals-module, komborstels-module, de bekende Fladder borstel-module en de borstelwals-module kunnen zonder beperkingen modulair in de compacte machine worden gecombineerd. Zelfs na de installatie van de basismachine is een uitbreiding van extra modules eenvoudig aan de machine te koppelen. De volgorde van elke module kan naar wens worden gewijzigd (plug & play concept). profiRounder biedt hiermee uitkomst aan de huidige eisen van productieomgevingen: flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op nieuwe klanteisen.

Kanten breken radius > 2 mm
De contactwalsen en de borstelwalsen kunnen desgewenst in een kleine hoek dwars in de machine worden geplaatst. Uitvoerige tests wijzen uit dat hierdoor de levensduur van schuurrollen tot maximaal een factor 10 worden verlengd.
Middels de RUT komborstel-module kan de profiRounder zowel de buitencontouren als de binnencontouren van uitsparingen perfect ontbramen en de kanten breken. Een radius van > 2 mm behoort tot de mogelijkheden, en dat alles in slechts één doorgang. Met behulp van de Fladder-techniek verwijdert profiRounder tevens oxidehuid of metaalslak. Daarnaast kunnen de standaard Fladder-borstels worden ingezet om middels het ‘fladderen’, naast het ontbramen en kanten breken, tevens een richtingloze borstelstructuur te realiseren.

Hoogwaardig design
Dankzij het bijna onderhoudsvrije design streeft Heesemann naar 100% beschikbaarheid. Eventuele servicewerkzaamheden zijn beperkt tot een minimum en vereenvoudigd zodat de klant deze eenvoudig zelf kan uitvoeren. Middels een re-design van de transporttafel heeft Heesemann de ophoping van bramen en de hechting van de stofdeeltjes in de tafel tot een dusdanig laag niveau gebracht, dat brandgevaar als gevolg van het gebruik van droge slijptechnieken is geëlimineerd.
De Heesemann profiRounder ontbraammachine wordt bediend middels een 15,6 inch touch panel. De user interface past zich automatisch aan na elke module-wijziging van de machine. Het duidelijke beeldmateriaal voorziet een eenvoudige en intuïtieve bediening.

De profiRounder heeft een modern en hoogwaardig design. Dit maakt dat de machine volgens de producent niet alleen op technisch vlak maar ook op optisch vlak een eye-catcher in iedere productieomgeving.

Heesemann wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Summa Surface.

Karl Heesemann Maschinenfabrik
Hal 11, stand J142

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Euroblech al voor 90% vol; dit jaar Guided Visitor Tours

17-04 De Euroblech is ’s werelds grootste beurs voor plaatbewerking en bestrijkt de hele toeleveringsketen…

Plaatbewerking

Q-Fin neemt alleskunner mee naar METAVAK

03-10 De SER1200 biedt ruimte aan verschillende units die in een lijn worden geplaatst. In…

Plaatbewerking

3D-vision cruciaal bij automatisch ontbramen, afronden en finishen

27-06 Q-Fin Handling Solutions is in het leven geroepen met het doel de gebruikers van…

Oppervlaktetechniek

Maximale flexibiliteit met gedetailleerd ontbraamconcept

19-04 Robert Plersch Edelstahltechnik, opgericht in 1819 (!) als een kleine constructiebankwerkerij, heeft het portfolio…

Plaatbewerking

Nieuwe afdeling Q-Fin gaat ontbraamproces automatiseren

11-04 Q-Fin Handling Solutions gaat oplossingen ontwikkelen en produceren die de handling rondom de ontbraammachines…

Plaatbewerking

Energie is nu echt een thema

14-12 Aandacht voor het energieverbruik van metaalbewerkingsmachines is er al vele jaren. Maar hoezeer machinebouwers…

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV